Seyhan Oteli’nde düzenlelen  ödül törenine Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, Dr. Haluk Uygur, Adana’da faaliyet gösteren Rotary Kulüp Başkanları, Rotaractlar ve misafirler katıldı. Öncelikle ‘Unutamayız’ parçası eşliğinde slayt gösterisi yapıldı. Slaytta 1938 yılının gazeteleri yer aldı. Slayt gösterisinin ardından bir açılış konuşması yapan Tepebağ Rotary Kulüp Başkanı Prof. Dr. Gonca Ayık’ın konuşması ile başladı. Çok heyacanlı olduğunu belirten Ayık, ‘’Adana’ya gelmeden önce Etem hocanın hasta olduğunu öğrendim. Önemli değil sağlığı iyi olsun dedim ama bu organizasyonlar iptal olur diye de üzüldüm. Etem hocam geldi ve bizi mutlu etti. Bu ödülü kendisine verdiğimiz için çok mutluyum’’ ifadesini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. 1999 yılından bu yana verilen Tepebağ Rotary Meslek Hizmetleri Ödülü bu yıl Seyhan Oteli’nde yapılan törenle Anıtkabir’in kitabelerindeki hatları yazan, Atatürk'ün imzası olarak bilinen ‘K.Atatürk’ kaligrafik çalışmanın sahibi, Atatürk Ressamı Etem Çalışkan’a verildi. Çalışkan’a ödülünü Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin verdi. Ödülün yanı sıra çeşitli ödüllerde verildi.

Ödülü aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Etem Çalışkan her zaman olduğu gibi sözlerine günaydın diye başladı. Etem Çalışkan, ‘’Bu ödülü bana verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Gecenin bu saatinde Etem hoca ne günaydını diyebilirsiniz evet denir gün başka güneş başka, sabah başka akşam başka, tüm gününüz için günaydın diyorum’’ şeklinde konuştu.

Etem Çalışkan’a  yakınlığıyla bilinen isimlerden biri olan Dr. Haluk Uygur ise ‘’ Herkesi kendi torunu gibi seviyor. Herkeste onu seviyor. Her konuşmasında pür dikkat dinliyoruz onu sanki bir ders dinliyor edasında. İmzaladığı ve imzalattığınız kitabı yazmak için tam 5 yıl uğraştık. Çünkü her söylediği sözün altında, bir Mevlana, bir Konfiçyüs, bir Hacı Bektaş Veli çıkıyor. Çok mutluyum böyle birini tanımaktan’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ve ödül töreninin ardından ise konukların merak ettiği konular için Etem Çalışkan ile soru cevap bölümüne geçildi. Gecenin sonunda ise konuklar Çalışkan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.