Çanakkale Şehitlerini anarak konserin açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Çanakkale Savaşı zaferinin 102. Yıl dönümünde kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.” Dedi.

Etkinliklerinden de söz eden Doç. Dr. Ökten, “14 Mart Tıp Haftası kutlamalarında sanattan hekim sorunlarına, futbol turnuvasından sinemaya, çocuklarımızın müzik dinletisinden mesleğinde 40. yılını dolduran büyüklerimizin onure edilmesine, şiddet panelimizden fotoğraf sergisine kadar birçok alanda etkinlik yaptık. Amacımız yoğun ve yorucu olarak çalıştığımız, sorunlarımızın her geçen gün arttığı bu günlerde kültürü, sanatı, sporu, hekimleri, sağlık çalışanlarını, sorunlarımızı, başarılarımızı gönüllülük üzerine bizlere yardımcı olan arkadaşlarımızı, dostlarımızı, meslektaşlarımızı bir araya getirmek, tanışmak ve bir parça eğlenmektir. Bu etkinliğimize destek verdiği için Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Kültür Müdürü İbrahim Hakverdi’ye teşekkür ederken bir teşekkürüde bizlere türküleriyle seslenecek olan dostumuz Tolga Çandar’a ediyorum.” Dedi.


TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEYEMEDİĞİNİZ BİR HALKI TANIYAMAZSINIZ

Türk edebiyatının ve kültürünün güzellik biliminin estetiğinin temsilcisi olduğunu söyleyen Türk Halk Müziğinin usta yorumcusu Tolga Çandar, konser öncesi yaptığı açıklamada “Bizim halk edebiyatı bir Hollanda bir Amerika halk şarkılarına benzemez. Bizim edebiyatımız, kültürümüz bir dünya görüşünü anlatır. Dünyayla kurduğu ilişkiyi anlatır. Bizim halk edebiyatımız kendi içerisinde bir felsefe içerir. Direniş içerir. Haksızlığa karşı geliş içerir. Dik duruş içerir. Boyun eğmemeyi içerir. Adaleti içerir. Doğa içerir. Biz sınıflandırmayı yaparken ona göre yaparız. Bu ülkeyi tanımak istiyorsanız türkülerini dinleyeceksiniz. Hayatında türkü söylememiş bir insanı yönetici yapmamak lazım. Çünkü o insandan halk için yararlı kararlar çıkmaz. Türküsünü söyleyemediğiniz bir halkı tanıyamazsınız, sevemezsiniz. “dedi.


YOĞUN ALKIŞ ALDI

Açıklamasının ardından sahnede yerini alan usta yorumcu Tolga Çandar, Bir yandan kendi şivesi ile yaşam öykülerinden kesitler verip, insanları kahkaya boğarken diğer yandan da seslendirdiği güzel türkülerlerle izleyenleri büyüledi. Seslendirdiği Doktor, hasta, hastane temalı eserlerin yanı sıra Çanakkale, kahramanlık türküleri ile kendi yazıp, bestelediği eserlerede yer veren Çandar, yoğun alkış aldı.

Konser sonunda Adana Tabip Odası Yöneticileri sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti. Desteklerinden dolayı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar adına Kültür Müdürü İbrahim Hakverdiye’de çiçek takdim edildi.