Organizasyon yetkilileri, "Toplu Gitar Çalma Dünya Rekor Denemesi'ne Türkiye genelinden en az 7 bin kişi katılacak. Bu coşku dolu organizasyon sonrasında Adana adını tarihe altın harflerle bir kez daha yazdırmış olacak" diye konuştu. Basın toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Nisan’da Adana’da Karnavalı’nın fikir önderi ve Komite Başkanı Ali Haydar Bozkurt, “Bu proje öyle bir proje ki, Adana’yı, müziği, Akdeniz Akşamları şarkısını Guinness Rekorlar Kitabı sayesinde dünyaya duyuracak. Fakat bunun ötesinde, Portakal Çiçeği Karnavalını da büyütecek bir proje” diye konuştu. 
 
Nisan’da Adana’da - 2018 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, tarihe geçecek bir rekor denemesine ev sahipliği yapacak. Organizasyonunu Anka Kuşu Yapım Organizasyon'un üstlendiği rekor denemesi, 8 Nisan 2018 Pazar günü Adana Beyazevler Mahallesi'nde yer alan Çamlık alanında gerçekleştirilecek. En az 7000 kişinin katılımı ile Toplu Gitar Çalma Dünya Rekor Denemesi, “Akdeniz Akşamları” eşliğinde gerçekleşecek. Adanalı sanatçı Serhan Kelleözü’nün meşhur bestesi “Akdeniz Akşamları”nın, aynı anda, tüm katılımcılar tarafından gitar eşliğinde çalınması ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girilecek.
 
“Rekoru her sene yeniden kıracağız”
 
Toplu Gitar Çalma Dünya Rekor Denemesi; 8 Eylül tarihinde Divan Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Nisan’da Adana’da Karnavalı’nın fikir önderi ve Komite Başkanı, Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, ADSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Nas, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni Temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar ve Sanatçı Serhan Kelleözü’nün katıldığı basın toplantısında organizasyon hakkında detaylı bilgi veren Anka Kuşu Yapım Organizasyon yetkilileri, "Hedefimiz 2012 yılında, Polonya'da 6347 kişinin katılımıyla kırılan toplu gitar çalma rekorunu kırmak. Polonya kendi rekorunu kırmak için her yıl yeniden organizasyon düzenlese de 2012’de kırılan rekoru egale edecek katılım hala sağlanamadı. Biz rekoru, Adana’da Akdeniz Akşamları eşliğinde minimum 7000 kişilik bir katılım ile kıracağız ve her sene bu rekoru yeniden kırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
Organizasyonun gerek Adana, gerekse Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem arz ettiğini belirten organizasyon yetkilileri, "Gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı. Rekor denemesine katılmak isteyenler www.toplugitarcalmadunyarekordenemesi.com adresinden başvuru formunu doldurarak organizasyonu katılabilecekler. Akdeniz Akşamları şarkısının sahibi Serhan Kelleözü, çok sayıda sanatçı ve tanınmış isim de bu organizasyonda bizlerle birlikte olacak. Guinness Rekorlar Kitabı yetkilerince yapılacak gözlem ve raporlama neticesinde organizasyon rekorlar kitabına girecek. Uluslararası basında da büyük yankı uyandıracağını düşündüğümüz organizasyon ülkemizin ve Adanamızın tanıtımına çok ciddi katkılar sağlayacak" diye konuştu.
 
Ali Haydar Bozkurt: 
“Bu proje, Portakal Çiçeği Festivali’ni büyütecek bir proje”
 
Basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında Toplu Gitar Çalma Dünya Rekor Denemesi projesini ilk duydukları anda hiç tereddüt etmeden mutlaka yapmalıyız dediklerini belirten Ali Haydar Bozkurt, “Elbette Portakal Çiçeği Karnavalı bu projenin tanıtılmasında önemli. Çünkü artık karnavalımız 6. senesine geldi. İçerisine koyulan herhangi bir projeyi sadece Türkiye’ye değil tüm dünyada milyonlara ulaştırabilecek bir olgu oldu. Ancak Portakal Çiçeği Karnavalı’nın tek başına kalmaması, içerisinde gerçekleşecek projeler üretilmesi en başından bu yana arzuladığımız hayal ettiğimiz bir şeydi. Bugün lansmanı yapılan Toplu Gitar Çalma Dünya Rekor Denemesi, işte tam da böyle bir proje. Bugüne kadar aldığımız en güzel projelerden birisi olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bu proje, öyle bir proje ki, Adna’yı, Akdeniz Akşamları şarkısını, Guinness Rekorlar Kitabı sayesinde dünyaya duyuracak. Bunun da ötesinde, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın daha da büyüyüp güçlenmesini sağlayacak. Buradan şunun sözünü de vermek istiyorum. Rekor denemesinde ben de orada olacağım ve Saygıdeğer Hocamız Serhan Kelleözü’nün yanında ben de Akdeniz Akşamlarını çalarak bu rekorun destekçilerinden birisi olacağım” diye konuştu. 
 
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, konuşmasında rekor denemişinin Türkiye’nin hatta dünyanın gözünü Adana’ya çevirecek bir proje olduğunu söyledi. Projeyi duyduğu anda heyecanlandığını sözlerine ekleyen Özdiş, “Bu tarz projeler sayesinde Adana bir cazibe merkezi olacak. Bizler de siyasiler olarak bize ne düşüyorsa yerine getireceğiz, sonuna kadar bu organizasyonun yanında olacağız” dedi. 
 
ADSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İş Adamı Selahattin Nas da yaptığı konuşmada, Adanalı sanayici ve iş adamları olarak bu işe yürekten inandık. Her türlü desteğimizle sonuna kadar bu projenin yanında yer alacağımızı bilmenizi isterim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.