Karaisalı İlçesi'nde düzenlenen festivale, 200 kişilik şair ve sanatçı topluluğu katıldı. Festivale katılanlar, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinden olan Yerköprü, Kapıkaya Kanyonu, Varda Köprüsü ve Karapınar Parkı gezildikten sonra, belediyeye ait çok amaçlı toplantı salonundaki etkinlikte şiir okudu. Programda, hıdrellez ateşi yakıldı ve sanatçılar dilek tutup üstünden atladı.

Programda konuşma yapan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ” Sizler, gelecekte Türk bekasının en önemli görevini yapıyorsunuz. Din, vatan, millet, bayrak sevgisini en kolay, en anlaşılır bir şekilde yazı ve görsel metinlerle iletmektesiniz. Bunun emeğini çeken sizlersiniz. Bizler bayrağımıza ve dinimize sahip çıktığımız zaman, hiç kimse bu vatanı bölemeyecektir. Bilgi, kültür ve eğlence açısından bizlere böyle güzel bir gün yaşattıkları için sanatçı misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş ise, “Bizi bize bağlayan, bizi biz yapan edebiyattır. Edebiyatı yaşatmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.
Festivalin sonunda ise Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’a sanata ve sanatçıya verdiği katkılarından dolayı plaket takdim etti.