Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 500 yıllık Ramazanoğlu Konağı’nda organize ettiği klasik müzik dinletilerinin ilkinde kadın gitaristler Davinia Ballasteron, Mirta Alverez ve Thu Le’nin canlı performansı büyük beğeni topladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yalçın Akyol, usta sanatçılara Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına plaket vererek, teşekkür etti. 
SIRA DIŞI RESİTAL
Osmanlı Padişahları Kanuni Sultan Süleyman ve 4. Murat’ın misafir edildiği, 14’üncü yüzyıldan günümüze miras kalan ender sivil mimarlık örneklerinden Ramazanoğlu Konağı, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Ramazanoğlu Konağı Resitalleri’ne evsahipliği yapmaya başladı.  Yıl sonuna kadar 10 dinletinin sunulacağı resitaller dizisinin ilkinde kadın gitaristler Davinia Ballasteron, Mirta Alverez ve Thu Le “Gitar Buluşması”nda sahne aldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yalçın Akyol, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin, Konservatuvar ve Tiyatro Şube Müdürü İsmail Dikilitaş ile çok sayıda müzik sever katıldı.
Ramazanoğlu Konağı’nı klasik müzikle bütünleştiren etkinlikte usta gitaristlerin seslendirdiği eserleri davetliler büyük beğeniyle dinledi. Aynı gitarı birlikte çalan Davinia Ballasteron, Mirta Alverez ve Thu Le’nin performansı büyük alkış oldu.

AKYOL, BAŞKAN SÖZLÜ ADINA PLAKET VERDİ

Etkinliğin sonunda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yalçın Akyol, usta sanatçılara plaket vererek, teşekkür etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün sanatsal ve kültürel etkinliklerin her zaman destekçisi olduğunu vurgulayan Akyol, “Adana’nın simgelerinden Ramazanoğlu Konağı’nda müzik resitalleri düzenlenmesinden, atalarımızdan kalan asırlık mirasta halkımızın sanatla bütünleşmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Sanatçıları ve emeği geçenleri kutluyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
KASIM AYI RESİTALLERİ
Başlama saati 19.00 olan resitaller dizisi kapsamında 9 Kasım’da Fuat Özdemir “Akustik Türküler”, 16 Kasım’da Kamile Üstüner, Bülent Parpuzlu, Halil İbrahim Çamlı, Müge Çiğdem  “Ney, Tambur, Çello Resitali’nde sahne alacak.  23 Kasım’daki “Nefeslilerin Buluşması” Merve Nuvasil, Jeny Lin, Beste Özensoy dinleti sunacak. 25 Kasım’da “Canan Turan ve Fatih Ebrem’den Akustik Şarkılar”, 30 Kasım’da “Üflemeli Çalgılar Resitali”nde Rahim Yağar, Mehmet Ürün performans sergileyecek.