Dünyaca Ünlü Piyanist İdil Biret Macar Besteci Bela Bartok'un Ölümünün 70. Yılı Anma Konseri için Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın davetlisi olarak Adana’ya geldi.

Her hafta olduğu gibi bu hafta da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nı ziyaret eden Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri de Ünlü Sanatçı İdil Biret’in provasını izleme şansı yakaladı. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Ulviyye Güler nezaretinde gerçekleşen ziyarette öğrenciler Ünlü Sanatçı ile bol bol sohbet etti.

 

İlk, ortaokul, lise ve lisans öğrencileriyle her hafta Cuma günü ÇDSO provalarını izlemeye gittiklerini belirten Doç. Ulviyye Güler, “Bu uygulamayı yeni eğitim-öğretim döneminde Müdürümüz Ünlü Keman Sanatçısı Prof. Dr. Toğrul Ganioğlu sayesinde başlattık. Öğrencilerimiz için de bu provaları izlemek büyük bir deneyim oluyor. Bize katkı sağlayan Senfoni Müdürü Okan Urşan ve ekibine teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Prova Sırasında Sürpriz…

Bu arada akşam ki konser için prova alan Piyanist İdil Biret’e bir de sürpriz doğum günü partisi düzenlendi. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin prova sırasında bir anda ellerinde pastayla sahneye çıkması karşısında Ünlü Sanatçı şaşkınlığını gizleyemedi. Biret pastasını geleceğin sanatçılarıyla birlikte keserken, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.