Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sahil ilçesi Yumurtalık’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediği 3 günlük etkinlikte vatandaşlar ve tatilciler büyük coşku yaşadı. Yumurtalık Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen kutlamada Kültür Daire Başkanlığı’nın Kültür ve Sanat TIR’ı sahnesinde Türk halk müziği ve Türk sanat müziği konserleri, halk oyunları ekibi gösterileri ve sinema gösterimi yapıldı. Şehir Bandosu’nun sevilen şarkılarla renklendirdiği kutlamalarda İstiklal Marşı’nı Okuma Yarışması miniklerden büyük ilgi gördü. Yumurtalık sakinleri ve tatil yapan vatandaşlar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşku içinde geçmesini sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. 
ÇOCUKLAR VE GENÇLER EĞLENCEYE DOYDU
Yumurtalık plajında yapılan organizasyonda Adana Büyükşehir Belediyesi  Kültür Daire Başkanlığı’na bağlı Türk sanat müziği, Türk halk müziği sanatçıları, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Etkinliğe katılan binlerce vatandaş, ellerinde Türk Bayraklarını dalgalandırarak gurur ve coşku yaşadı. Halk oyunlarının gösterilerini alkışlarla tempo tutarak izleyen Yumurtalık sakinleri ve tatilciler, Şehir Bandosu’nun seslendirdiği şarkıları da keyifle dinledi. Kutlamalar kapsamında yer alan yumurta taşıma, balon tıraşı, sandalye kapmaca yarışmalarına katılan çocuklar ve gençler de eğlenceye doydu. 
İSTİKLAL MARŞI’NI EN GÜZEL 4 YAŞINDAKİ AZRA OKUDU
İlçe protokolünün değerlendirme yaptığı İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda birinci olan 4 yaşındaki Azra Dilşah Karaca’ya ödülünü Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut verdi. İkinciliği kazanan Rabia Bilir’i Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgür Baran, üçüncülüğü elde eden Ruheyda Miraç Kılınç’ı Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ödüllendirdi.  Dereceye giren yarışmacılara Temizler Market, Caretta Restaurant ve Ayas Marin Otel sponsorluğunda tablet bilgisayar hediye edildi. 

Tamamı ücretsiz olan etkinliklerin yanı sıra sunulan film gösterimlerinde de Yumurtalık halkı yazlık sinema nostaljisi yaşadı.