Yüreğir'de hizmete açılan 11 adet Kültür evinin Yüreğir'de önemli bir eksikliğini giderdiğini belirten Başkan Çelikcan 'Hizmete açılan Kültür evlerimizden yılda yaklaşık 30 bin kişi faydalanıyor.' dedi. Kültür evlerinde üretilen ürünlerin satışı ve pazarlanması için Yüreğir Kültür Merkezi önünde satış merkezlerini de yakında hizmete açacaklarını belirten Başkan Çelikcan 'Kursiyerlerimiz kültür evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri satarak aile bütçelerine de katkı sağlayacaklar.' diyerek ailelerin buralardan gelir elde edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Fatih Terim Kültür Evi sergi açılışında anaokulu ve ilköğretim öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi, anaokulu öğrencilerinin ezbere okuduğu istiklal marşı ve şiir dinletisi gösterileri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Kültür evlerinde özellikle kadınlara ve genç kızlara yönelik çok önemli etkinliklerin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Çelikcan 'Biz buraları hizmete açarken hedef kitlemiz kadınlarımız ve çocuklarımızdı. Çocuklarımızın eğitimli olmasını istiyorsak ilk önce anneleri eğitmeliyiz. O yüzden kadınlarımızın eğitilmesine yönelik etkinliklerimizi her geçen gün artırıyoruz. Çocuklarımıza yönelik olarak düzenlenen ders takviye kursları, yaz kursları, meslek ve hobi kursları ile çocuklarımızı sokağın olumsuz koşularından kurtarıp boş zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz. Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinin 7 den 70'e herkesin faydalandığı birer eğitim yuvaları haline geldi.
Bugün burada görüyoruz ki hem sergiledikleri ürünler hem de çocuklarımızın gösterileri hepimizi gururlandırıyor. Biz buralara bu imkânları getirmeseydik, bugün burada bu etkinlikler yapılamayacaktı. Eğitime yapacağımız yatırımlarla birçok gencimizin ve vatandaşlarımızın yanısıra geleceğimizi kurtarırız. Cumhuriyet tarihinde ilk defa AK Parti iktidarı ile eğitime ayrılan bütçe savunmaya ayrılan bütçeden fazla olmuştur. Yüreğir Belediyesi olarak bütçemiz arttıkça eğitime, sosyal ve kültürel faaliyetlere biz de daha fazla pay ayıracağız. Kültür evlerimizde Türkiye'ye örnek olan projelerimizi artırmaya devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Fatih Terim Kültür Evi sergi açılışına Başkan Çelikcan'ın yanı sıra Yüreğir Halk Eğitim Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.