Seyhan Rotary Kulübü tarafından yaptırılan heykelin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kentin kimliğini oluştarın isimlerinin heykellerinin dikilmesinin önemli olduğunu belirtti.
İki yılda bir Adana’da uluslararası heykel sempozyumu düzenlendiğini söyleyen Zihni Aldırmaz, “Bu sempozyumda yapılan heykelleri daha sonra kentin belirli noktalarına yerleştiriyoruz. Bu konuda Adana’da büyük eksik olduğunu biliyoruz. Ama bundan sonra bu eksik giderilecek. Büyük devlet adamı Ziya Paşa’nın heykelinin Adana’ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Rotary Kulüpleri Bölge Guvarnörü Murat Öz de, heykellerin şehirleri simgelediğini belirterek, Adana’ya kalıcı eser kazandıranları kutladı, devamını diledi.
Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Cenk Uğurses ise Ziya Paşa’nın aydın ve humanist bir devlet adamı olduğunu vurguladı.
Sanata ve sanatçıya her zaman destek verdiklerini anlatan Cenk Uğurses, Ziya Paşa’nın heykelinin dikilmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Ziya Paşa Adana’da valilik yaparken vefat etmiştir. Geç de olsa O’na olan vefamızı gösterdiğimiz için mutluyum. Ziya Paşa Adana’ya geldiğinde kentin geri kalmışlığını ve yoksulluğunu görmüş, bu sorunları çözmek için büyük çaba harcamıştır. Şinasi ve Namık Kemal ile birlikte döneminin önemli edebiyatçılarındandır. Adana’ya hayırlı olsun.”
Konuşmaların ardından heykelin açılışı Zihni Aldırmaz ve beraberindekiler tarafından yapıldı. Ziya Paşa heykelinin açılışına çok sayıda Adanalı katıldı.