Casa De La Danza Dans Evi tarafından, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen uluslararası festival 23-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Rusya ve Arjantin'den ünlü tangocular katılacak. Etkinlikler Şinasi Efendi Sokağı, Tarihi Adana Kız Lisesi ve 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde Adanalılarla buluşacak.

SOLO TANGO GELİYOR
Festivalin bu yılki konukları arasında Rusya'nın dünyaca ünlü tango orkestrası Solo Tango Orkestra ile Arjantin'den Demian Garcia - Fatima Vitale, Miguel Calvo - Pelin Calvo çiftleri, İstanbul'dan Utku Küley - İris Başak Doğru çifti ve Rusya'nın ünlü festival fotoğrafçısı Alexander Prischepov yer alacak. Etkinlik gecelerinin müziklerini Ramo - Go Go ve Murat Gürmen yapacak.

NELER VAR?

Festival 23 Ekim saat 21.00'de, her yıl olduğu gibi Ziyapaşa Bulvarı’nda Şinasi Efendi Sokağı'nda halka açık olarak açılış danslarıyla başlayacak. 24 Ekim saat 21.00'de Tarihi Adana Kız Lisesi'nde Demian Garcia - Fatima Vitale ve 25 Ekim saat 21:00'de 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde Miguel Calvo - Pelin Calvo ile İstanbul'dan Utku Küley - İris Başak Doğru çiftlerinin şovları sahnelenecek. 26 Ekim saat 20:00'de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Solo Tango Orkestrası konser verecek ve dansçılar şovlarını sergileyecek.

'MUTLULUK İÇİNDEYİZ'

Organizasyon ve Casa De La Danza Dans Evi sorumlusu Burcu Doruk, festivalin Adana'nın tango dünyasına tanıtımı açısından önem taşıdığını söyledi. Uluslararası Adana Tango Festivali'nde bu yıl yurt içi ve yurt dışından gelecek katılımcıları ağırlayacaklarını belirten Burcu Doruk, "Bu sayede Adana'nın sahip olduğu değerleri uluslararası platformlara taşımış ve tanıtmış olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz" dedi. Doruk, festival etkinlik biletlerinin, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Gişesi, La Noche, Leman Kültür ile Casa De La Danza Dans Evi'nden temin edilebileceğini belirtti.