Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) geleneksel olarak düzenlediği ‘Mavi Tur Organizasyonu’nun 8’ncisi Mersin’in eşsiz güzellikteki koylarında gerçekleştirildi.

Sabah kahvaltısını Cennet-Cehennem yolu üzerindeki yörük çadırında yapan işadamları, Narlıkuyu sahilinden tekneye binerek Akdeniz’in mavi sularına açıldılar.  İlk olarak Altınorfoz Koyu’na temirleyen AGİD’li işadamlarına Maceraperest Doğa ve Su Sporları Okulu Kurucusu Salih Mutlukaya’dan dalış ve su altında haberleşme teknikleri hakkında brifing verildi. Dalış hocaları eşliğinde Güvercinli Mağara’yı su altından görme fırsatı bulan işadamları daha sonra Kızlarhamamı koyu ve akşam üzeri de Kızkalesi’ne uğrayarak güneşin batışı eşliğinde bol bol yüzüp aynı zamanda da tüplü dalış yaptılar.

Çukurova’nın en çok üyeye sahip işadamı derneği olduklarını söyleyen AGİD Başkan Yardımcısı Hakkı Polat, etkinlikleriyle işadamlarına nefes aldırmaya çalıştıklarını söyledi. Mavi Tur kapsamında üyelerinin moral depolayarak bir nebze de olsun stresten uzaklaştığını ifade eden Polat, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Mavi Tur etkinliğimizle işadamlarımız; üyemiz Maceraperest Doğa ve Su Sporları Okulu’nun değerli hocaları eşliğinde tüplü dalış yaparak su altının eşsiz güzelliklerini keşfettiler. Aynı zamanda gün boyu teknede birlikte olan işadamlarımız arasındaki kaynaşma da sağlandı.” dedi.