İşte Adanalı Alihan TANOĞLU
"1996 Yılında Adana’nın Yüreğir İlçesinde dünyaya geldim. 2004 yılında müziğe baş koydum ve bu işe başladım. 2004 yılından bu yana sahnelerim, çıktığım televizyon programları vb. yerlerde sahne performanslarım oldu. Eğitim yılları boyunca çeşitli okullarda okudum ve eğitim yıllarının bitiminin ardından Adana Çukurova Meslek Yüksek Okulu Üniversitesinde; Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okumaya başladım.  Küçük yaştan müziğe türkülere gönül vermiş kendi eserlerine hayat katan genç sanatçı Alihan TANOĞLU bir albüm çalışmasına girer bu aşama esnasında Özel günler gecelerde Düğün Organizasyonlar Konserler –Türkü evlerinde sahne almaya başlar. Bu süreçte kadife sesi ile halkın gönüllerinde taht kurmayı başarır. Alihan TANOĞLU Genç, Dinamik, Çalışkan, Başarılı, Güler yüzlü, Cana yakın, Sevecen Ve Hayırseverdir.

Çukurova bölgesinin sevilen, sayılan, sempatikliğiyle, sevecenliğiyle insanların gönlünde taht kuran, uzun yıllardır müzik hayatında birçok eserlere imzasını atan genç, yetenekli, dünya tatlısı, yakışıklı insan Alihan TANOĞLU İlk albümü olan BULAMADIM adlı Albümü ’nü çıkartmayı başarır. Albüm, ün içerisinden sözü müziği kendisine ait ÇOK ÖZLÜYORUM Adlı parçasına klip çekti. Klip’i ulusal ve yerel kanallarda yayınlatmayı planlıyor.
   Adana’ Yurtiçi ve Şehir dışında birçok mekânlarda sahne programı yapan geçen sanatçı Alihan TANOĞLU büyük bir idda ile geliyor. Alihan’ın hedefi ulusal bazda kaliteli sanatçı olmak."..