Çocukluk hayallerini süsleyen öğretmenlik mesleğine ilk adımı attıkları kent olan Şanlıurfa’nın, onların hayatlarını değiştireceğini hiç düşünmemişlerdi… 25 yaşındaki Yarim Yangın, kendisiyle aynı okulda öğretmen olarak atanan Mehmet Mert’i ilk gördüğünde aşık oldu… Ve o ilk görüş, aynı anda çarpan iki yüreği, ‘dünya evi’ne sürükledi… Adana Barosu Basın Danışmanı Abdullah Yangın’ın biricik kızı Yarim Yangın, gönlünü kaptırdığı Mehmet Mert ile Adana’da dillere destan bir düğün töreniyle hayatını birleştirdi.

İLK GÖRÜŞTE AŞK…

Her şey, 2 yıl önce başladı… Üniversiteden mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde yer alan bir ilkokula ‘sınıf öğretmeni’ olarak atanan Yarim Yangın, mesleğe ilk adımı attığı okulda hayatının değişeceğini nereden bilebilirdi ki… Ama öyle oldu. Kendisiyle aynı okulda Türkçe öğretmenliği yapan 25 yaşındaki Mehmet Mert ile yolları kesişti… Birbirlerini ilk gördüklerinde adeta aşık olan çift, tam 2 yıl süren birlikteliklerini ise, ‘evlilik’ ile süsleme kararı aldı.

EN ANLAMLI BAŞLANGIÇ

Genç çift, ilk olarak 2 Şubat 2018 tarihinde aile arasında düzenlenen küçük bir törenle birbirlerine bir ömür boyu yoldaşlık yapıp, ‘hayat arkadaşı’ olma sözü verdi, ardından da aşklarını taçlandıran ‘nişan yüzükleri’ni taktı. Yarim Yangın ve Mehmet Mert, tam 5 ay sonra bu kez hayatlarının en anlamlı başlangıcını yaptı. Yangın ve Mert ailelerini birbirine bağlayan düğün törenine ise, Adana Barosu Sosyal Tesisleri ev sahipliği yaptı. Sevenleri, genç çiftin bu en anlamlı başlangıcında onları yalnız bırakmadı.

GÖRSEL BİR ŞÖLEN

Adana Barosu Basın Danışmanı Abdullah Yangın, eşi Figen Yangın gelen konuklarla yakından ilgilenirken, onlara dünürleri Semiha ve İlyas Mert çifti de eşlik etti. Düğüne; Adana Barosu Başkan Yardımcısı Sebahattin Gümüş, Baro Genel Sekreteri Semih Gökayaz, Akşam Gazetesi Adana Bölge Editörü Soner Kan ve Adana Barosu çalışanları da katıldı. Davetlilerin salondaki yerlerini almasının ardından unutulmaz bir görsel şölen eşliğinde içeri giren Yarim ve Mehmet Mert çifti, gecenin de ilk dansını yaptı. Onlara diğer çiftler de eşlik etti.  

ÖMÜR BOYU MUTLU OLUN

Orkestranın seslendirmiş olduğu birbirinden hareketli parçalara davetliler kimi zaman omuz omuza çektikleri halaylar, kimi zaman da duygu dolu danslarıyla eşlik ederken, kendisine güvenenler de çiftetelli oynayıp, hünerlerini sergiledi. Pistin bir an olsun boş kalmadığı gecede genç kızlar güzellikleri kadar şıklık ve zarafetleriyle erkekler de yine şıklıklarıyla adeta göz doldurdu. Adana Barosu Sosyal Tesisleri’nin eşsiz manzarasının sunduğu görsel şölenle unutulmaz anların yaşandığı düğün töreni, gecenin geç saatlerinde son buldu.

İKİNCİ DÜĞÜN GAZİANTEP’TE
Ancak ilk görüşte birbirlerine aşık olan ve hayatlarını birleştirme kararı alan Yarim ve Mehmet Mert için düzenlenen düğün töreni, sadece Adana ile de sınırlı kalmadı. Genç çift için aynı zamanda da damadın ailesinin yaşadığı Gaziantep’in Nizip ilçesinde ikinci bir düğün töreni daha organize edildi. Objektiflere unutulmaz karelerin yansıdığı düğün töreninde sevenleri de yine Mert çiftini yalnız bırakmadı. Bizler de Yarim ve Mehmet Mert çiftine bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.