Adanalı sanatçı Ali Turaç, önemli bir geceye imza atmaya hazırlanıyor. ‘Sevdim de öldüm’ 7.albümünü yayınlayan Ali Turaç, Adana Sanatsevenler Gecesi düzenledi.

Arabesk müziğin iddialı seslerinden Dilberay’ın konuk olacağı geceyle ilgili bir açıklama yapan Ali Turaç, “Türk halk ve arabesk müziğin önemli seslerinden Dilberay’ı konuk edeceğimiz gecemizin ses getireceğine inanıyorum. Dj. Alican Adak’ın sunuculuğunda, Dedenin Sesi Fikret Sebas, Cemocan, Gürcü Kabak, harika çocuk Şahin Kendirci, Hasan Hilvanlı’nın da katılacağı bu geceye Adanalı sanatsevenleri bekliyorum. Günümüzün en büyük hastalığı stresten uzak, güzel ve unutulmayacak bir gece izlemek isteyenler için bu fırsatın kaçırılmaması gerekiyor” diye konuştu.


7.albümünü yayınlayan, Adana’da yapılan sosyal ve yardım amaçlı gecelerin aranılan isimlerinden olan Ali Turaç, “Adanalı sanatçı olarak özellikle bu kentin bir insanı olarak beklediğim ve özlediğim desteği bulamamanın sıkıntısını yaşıyorum. Elimden geldiğince bu kentin insanının özlemlerini, sevgisini, aşklarını, güzelliklerini ve değerlerini şarkılarıma yansıtarak, bu kentin sesi ve soluğu olmaya çalışıyorum. Büyük sponsorlar ve sermayenin olmadığı bir ortamda sadece halk desteği yetmiyor. Yerel yönetimler, seçilmiş ve atanmışların da kendi insanına sahip çıkması, el vermesi, destek olması lazım. Ben 7 albüm yaptım. Bu albümlerinde Adana’nın tanıtımına katkıda bulundum. Yaygın TV’lerde kliplerin döndü, şarkılarıma yer verildi. Ancak kenti kentimden aynı desteği bulamadım. Adana aşığı olup, bu kent için elimden geldiğince, sesim-soluğum yettiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Sivil Toplum Örgütleri’nin, Odalar ve Borsalar’ın, yerel yönetimlerin yaptığı etkinliklerde hep Adana dışından sanatçı getirilip, önemli kaynaklar aktarılıyor. Mum dibine kör yanar misali, kendi insanımıza yeterli önem verilmemesinin üzüntüsünü yaşıyorum” dedi.

Geceyle ilgili açıklama da yapan Ali Turaç, Adanalı sanatseverleri bu gecede önemli isimlerle bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu gecemize kentimizin mülkü amirlerini, belediye başkanlarını, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticilerini, sanatseverleri bekliyorum” dedi.

Büyük Sürmeli Oteli Akdeniz Salonu’nda 25 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 20.00’de gerçekleşecek geceyle ilgili davetiyelerin 532.332 56 51 ve 532.6809830 telefonla istenebileceği öğrenildi.