İran’ın İsfahan kentinden Adana’ya gelin gelen Zehra Arkdastani, Hindistan’da yoğun bir şekilde gelinlere uygulanan “Hint kınası” geleneğini Adana’da da hayata geçirerek, bir ilke imza attı. İnternet üzerinden tanıştığı Özkan Dinçer ile hayatını birleştiren Zehra Arkdastani, bir yandan boş zamanını değerlendirmek, bir yandan da aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla, gelinleri en mutlu günlerinde tamamen doğal olan Hint kınasıyla süsleyerek, gelinin doğal güzelliğine bir başka güzellik katıyor.

Babasının da İsfahan’da minyatür sanatçısı olduğunu ve sanatçılık yönünü babasından aldığını belirten Zehra Arkdastani, minyatür sanatı yerine Hint geleneği olan “Gelinlere Hint kınası” na merak sarmış. Bu amaçla bir süreliğine Hindistan’a gidip Hint kınasının uygulanması hakkında özel eğitim aldığını söyleyen Zehra Arkdastani, Adana’ya gelin geldikten sonra, bu işe yoğunlaşmış ve Hindistan’dan getirttiği tamamen doğal ve zararsız “Hint kınası” geleneğini uygulamaya başlamış. Özel istek üzerine gelinlerin avucuna, koluna, ayağına, damadın avucuna özel hazırlanmış ve içerisinde kimyasal madde olmayan Hint kınasını uyguladığını söyleyen Zehra Arkdastani, bu işi yaparken kendisinin de Hint kıyafeti giyerek Hint havasını oluşturmaya çalıştığını ifade etti.

“Özel günlere özel motifler” anlayışıyla yola çıkıp Hint geleneğiyle gelinlere “Hint kınası” uyguladığını ifade eden Zehra Arkdastani,” Kına gecesinde geline uyguladığım Hint kınası, gelin adayına ve konuklara ayrı bir enerji veriyor. Hint kınasıyla süslenen gelin aynı zamanda bir pozitif enerjiyle yükleniyor. Kına yapılan yerde bir serinlik oluşuyor ve gelin adayı kazandığı pozitif enerjiyle, çevresine de pozitif enerji yayıyor.“ dedi.

0-534-2991178 nolu telefondan ya da zahra.ark108@yahoo.com E-mail adresinden kendisine ulaşılabileceğini kaydeden Zehra Arkdastani, Hint kınasının uygulanmasından sonra 10 gün kadar kaldığını, daha sonra kendiliğinden kaybolduğunu ve silinmesi için özel bir çabanın gerekmediğini de sözlerine ekledi.