Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda başarılarıyla tanınmış Avukat Meryem Türktekin’in girişimleriyle kurulan Her Telden Nağmenler Korosu, Otel Seyhan’da düzenlenen Yaza Merhaba konseri ile büyük beğeni topladı. Mesleklerinde başarılarıyla tanınmış kişilerden oluşan koro, Türkiye çapında tanınan Öğretmenler Korosu ile kardeş koro olarak sahne aldı. Koronun kurucusu Meryem Türktekin, “Müziğin kaynaştırıcı gücünü kullanarak dernek üyelerimiz arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmek ve derneğimizin sosyal faaliyetlerinde coşku ve enerji yaratmak amacıyla kurulan koromuz, ilk deneyiminden büyük bir başarıyla çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 
Profesyonelleri aratmadılar
Özellikle dezavantajlı gruplar üzerine gerçekleştirdiği etkinlikler ve projelerle kısa sürede büyük başarılara imza atan ve takdir toplayan Biz de Varız Destekleme Derneği, bu kez farklı bir kulvarda elde ettiği başarıyla adından söz ettirmeyi başardı. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Meryem Türktekin’in girişimleri ve öncülüğü ile hayata geçen ‘Biz de Varız Her Telden Nağmeler Korosu’ , Seyhan Otel’de düzenlenen Yaza Merhaba Konseri’nde, profesyonelleri aratmayacak performansıyla büyük alkış aldı. 


Koronun mimarı Meryem Türktekin
Biz de Varız Destekleme Derneğinin üyesi, 43 yıldır Adana’ya müziği sevdiren ünlü müzik insanı Faik Kasapoğlu’nun çalıştırdığı ve şefliğini üstlendiği koro, Adana Öğretmenler Korosu ile birlikte verdiği konserde Türk Sanat Müziği’nin klasik eserleriyle hem duygulu hem de coşkulu anlar yaşattı. 4 ay gibi kısa bir sürede yoğun bir tempoyla çalışan dernek üyeleri, solo performanslarıyla da dinleyenlerin takdirini kazandı. Aynı zamanda konserin sunuculuğunu üstlenen Meryem Türktekin, şarkıların anonslarının yanı sıra bilgilendirici sunumuyla da gecenin mimarı oldu. 

Faik Kasapoğlu’na plaket
Konserin sonunda Şef Faik Kasapoğlu’na, Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak tarafından teşekkür plaketi verildi. Parlak, “Biz de varız, her yerde varız dedik. Bu söylemimizi hayata geçirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Derneğimiz sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle de farkındalık yaratmayı başardı. Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Meryem Türktekin’i ve koroda görev alan tüm dernek üyesi arkadaşlarımı gönülden kutluyorum” diye konuştu. Geceye dernek üyelerinin yanı sıra Adana iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.