Kenti büyük bir  şölen alanına çeviren karnavalda düzenlenen etkinliklere katılanlar  büyük coşkuya ortak olurken, rengarenk giysileriyle sokak ve caddeleri dolduran Adanalılar hafta sonu boyunca adeta uyumadılar. Kentin önemli caddelerinde ve karnaval alanında büyük yoğunluk yaşanırken insanlar yürümekte zorlandılar, trafik ise adeta durma noktasına geldi.
Yurtiçinden ve yurtdışından gelen binlerce kişiyi Adana’da buluşturan karnavalda, eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yer aldı. 50 binden fazla kişinin  katıldığı, Kolpa ve Pandora Gruplarının verdiği konserde ise eğlence zirveye ulaştı. Redd Grubu ve Umut Kuzey’in konserleri de büyük ilgi çekti.

Karnaval etkinlikleri arasında yer alan kostümlü karnaval koşusu da renkli görüntülere sahne oldu. Koşuya katılanlar hazırladıkları ilginç kıyafetleriyle 800 metrelik parkurda koşarken karnaval ruhunu en iyi şekilde yansıttılar. Karnavalda ayrıca  Anne Baba Çocuk Koşusu ile  10 kilometrelik “Ödüllü Halk Koşusu” da düzenlendi. 
5 yıldır düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı aynı zamanda Adana’da büyük bir ekonomik canlanma da yaşattı. Karnaval alanında kurulan stantlarda portakal çiçeği temalı el yapımı ürünlerin satışlarında patlama yaşandı.

Bozkurt “Karnaval Halkın Karnavalı Oldu”
Portakal çiçeklerinin kokuları eşliginde baharı karşılamak üzere insanları Adana’da buluşturan Portakal Çiçeği Karnavalı’nın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, son 2 yıldır kortej olmamasına rağmen halkın karnavala sahip çıktığını belirterek  “Yola çıkarken hedeflediğimiz gibi karnaval artık “halkın karnavalı. Çok daha uzun bir süre için hedeflediğimiz konuma, 5 yıl gibi bir sürede ulaşmayı başarmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
 
Adana Ünlüleri Ağırladı
Karnaval için ünlü simalar bu yıl da Adana’ya akın etti. Bu yıl beşincisi düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı'na çok sayıda sanatçı ile birlikte iş ve cemiyet hayatından çok sayıda ünlü isim de katılıyor. Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana'ya gelecek isimler arasında Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Timur Savcı, Arif Keskiner, Nebil Özgentürk, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Murat Hasari, Faruk Tınaz, Levent Veziroğlu, Nur Veziroğlu, Levent Özdilek, Mehmet Turgut ve Galip Erdal bulunuyor. 
Attila Özdemiroğlu da Unutulmadı
Geçen yıl aramızdan ayrılan ünlü besteci, söz yazarı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu,  Mimar Sinan Amfi Tiyatro’da adına düzenlenecek konserle anıldı. Ücretsiz olarak düzenlenen konserde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Güvenç Dağüstün ve Gripin Attila Özdemiroğlu bestelerini seslendirdiler. 

Aşk ve Sadakat Köprüsü Açıldı
Karnaval etkinleri kapsamında Adana Atatürk Parkı içinde ‘’Aşk ve Sadakat Köprüsü’’ de açıldı. Çok sayıda Adanalını katıldığı açılıştan sora asma kilitler köprünü korkuluklarına bağlanarak anahtarları suya atıldı.

Kostüm Tasarım Yarışması Nefesleri Kesti
“Kostüm Tasarım Yarışması” her yıl olduğu gibi yine büyük heyecana sahne oldu. Yarışmada, fütüristik moda anlayışı ile Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ruhunu yansıtan kostümler arasından Adana’dan Cemre Yiğitşahin’in tasarladığı kostüm birinciliği kazandı. İkinci İstanbul’dan Oğuz Şahin olurken, üçüncülüğü İstanbul’dan Ezgi Gülmen elde etti.