13 Nisan 2013 Cumartesi günü “Nisan’da Adana” projesi kapsamında başlayan ‘Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’ Adana’yı şenlik alanına çevirdi. Kentin birçok yerinde gösteriler, animasyonlar, müzik gösterileri düzenlenirken karnaval korteji Adana’yı adeta birbirine kenetledi.

Karnavalın fikir aşamasından bu yana tanıtım, toplantı ve organizasyonlarla desteğini esirgemeyen Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ailesi de kortejdeki farkını gösterdi.  ADSİAD ailesi ‘Adana’yı Seviyorum’ baskılı şapka ve tişörtlerle Adanalılık ruhu ve aidiyetinin artmasına büyük katkı sağladı.

Adana’da düzenlenen ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken, geçtiğimiz hafta İstanbul’da Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın yakasına portakal çiçeği takarak karnavalı tanıtan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, karnavalın fikir öncüsü Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt ve emek verenlere teşekkür etti. Sönmez, kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sıcakkanlı insanlarıyla da farkındalığı artırdığını kaydetti.

Her platformda Adana’nın dünya kentleri arasında yer alması gerektiğini vurguladıklarını yineleyen Başkan Sönmez, “Türk tarım ve sanayisine hayat veren Adana, aynı gün dört mevsimi yaşatan iklimiyle de özel bir kenttir. Adana’daki güzelliklerin ülkemizin diğer bölgelerine de yansımasını sağlamak üzere gerçekleştirilen karnavalın Türkiye ve dünyada dikkat çekeceğini ümit ediyorum. Karnavalın Adana’da sevgiyi ve dostluğu pekiştireceğine inanıyorum” dedi.