Güzeller güzeli Yağmur, gümüş damlalar halinde gönlünü kaptırdığı yiğit delikanlı Oğuzhan’a akınca, aileler de düğün dernek kurma kararı aldı. Şubat ayında gerçekleşen nişan töreninin ardından heyecanla beklenen gün nihayet gelip çatınca, gençler dünyaevine girme heyecanını ve telaşını daha fazla hisseder olmuştu.

Bir yanda ev kurma telaşı diğer yanda düğün töreni için hazırlıklar sürerken, belirlenen tarih de gelip çatınca, Gümüşdamla ve Kurt Aileleri bu büyük mutluluk için her türlü fedakarlığı yerine getirmişti. Elit Balo Salonu’nda gerçekleşen ve yoğun bir katılımın yaşandığı düğün töreni, tam anlamıyla İLK’lere sahne oldu. Davetliler, zaman zaman da duygusal anların yaşanmasına tanıklık etti.

Geceye renk katan Adanalı sanatçı ALİ TURAÇ, son çıkan ‘Sevmiştim’ albümümden eserlerinin de yeraldığı repertuvarı ile beğeni kazanırken, dans pisti bir an olsun boş kalmadı. Ali Turaç’ın seslendirdiği hareketli şarkılara eşlik eden davetliler, adeta kendilerinden geçerken, felekten bir gece çalmış oldu.

Turaç ‘Sevmiştim’ adlı şarkısını seslendirdikten sonra yaptığı konuşmayla, davetlilere duygusal anlar yaşatırken, “Merhum gazeteci ağabeyim Mustafa Gümüşdamla’nın bana desteği çok oldu. Sevdiğim, saydığım bir büyüğümdü. O’nun kızı Yağmur’un düğün töreni için davet aldığımda hiç düşünmeden burada olmayı istedim. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Mustafa Gümüşdamla ağabeyimizi çok seviyoruz, O’nu asla unutmayacağız” dedi.

Repertuvarının son bölümünde Turaç’ın, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Mustafa Gümüşdamla’nın arkadaşlarını çiftetelliye davet ediyorum” anonsu ile birlikte bir yandan özlem ve üzüntü diğer yandan gurur; duygusal anların yaşanmasına yolaçtı. Gelin ve damadın yanısıra Gümüşdamla’nın eşi Hilal ve diğer kızı Deniz Eylem Gümüşdamla’nın gözyaşları geceye ayrı bir anlam kattı.

Gümüşdamla ve Kurt Ailelerinin yanı sıra kalabalık davetli topluluğu ve gazeteciler, gece boyunca gönüllerince eğlenirken, orkestranın çaldığı hareketli şarkılarla gece mutlu bir şekilde sona erdi.

Takı töreninin ardından gerçekleştirilen kuşak merasimi ise farklı bir görsel zenginlik sundu.Bekarlar gelin çiçeğini kapmak için yarıştı. Çiçeği kapan gencin diz çöküp çiçeği annesine vermesi, güzel bir görüntü oluşturdu.  Gecenin sonunda ayrılık vakti gelince gözlerdeki ıslaklık dikkati çekerken, gelin ve damat el ele göz göze mutluluğa doğru koşarcasına salondan ayrıldı. Geride; uzun süre dillerden dökülecek güzel sözcükler için anılar ve yaşanmışlıklar kaldı.

Geceye Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Genel Sekreteri Ömer Üney, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Baştuğ, TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Adana Şube eski Başkanı A. Basri Baş, ASGD Genel Sekreteri Dursun Dağtekin, MHP Seyhan Belediye Başkan A. Adayı Şehmus Uçar ve gazeteciler de katıldı.

Kent dışında bulunan CHP Adana 26.dönem milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve CHP Adana 27.Dönem Milletvekili Müzeyyen Şevkin telgrafla genç çifti kutlarken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, MHP Adana Milletvekili adayı Cahit Öztok, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, MHP Sarıçam Kadın Kolları Başkanı Özlem Kocatürk, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emin Canlı, çiçek göndererek genç çiftleri kutladılar.