Yeni yılı "Seyhan için , Seyhanlı için  her yeni yıl daha da güzel olacak" sloganı ile karşılayan Seyhan Belediyesi; Seyhan'ın , Seyhanlının özlediği , beklediği, istediği kültürel etkinlikleri , Seyhanlının hizmetine sunmaya devam ediyor.

 

GRUP YORUM FARKI

Başkan Zeydan Karalar ile bambaşka bir kimliğe bürünen Seyhan Belediyesi klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkarak, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal , kültürel hizmetleri ile apayrı Seyhan yaratma yolunda hızla ilerlerken ;Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Salonunda düzenlenen panel ve konserlerine bir yenisini ekledi. Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonunda izleyicilerle buluşan grup Yorum salona sığmadı. Bunun üzerine aradaki perde kaldırılarak Mehmet Akif Ersoy Salonu ile Necip Fazıl Kısakürek Salonu birleştirildi.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK

Grup Yorum üyelerinden önce  sahneye çıkarak Seyhanlıları selamlayan Başkan Zeydan Karalar uzun süre alkışlandı. Sözlerine ;  selam olsun devrimci yürekler, selam olsun yiğit insanlar, selam olsun güzel insanlar diyerek başlayan Zeydan Karalar sözü fazla uzatmayacağım sizleri selamlamak , hoş geldiniz demek, kültürel etkinliklerimizin artarak devam edeceğini müjdelemek için sahneye çıktım.

Yaşamak sadece nefes almak, yemek içmek değildir. Yaşamak , yaşarken başka insanları da düşünebilmektir. Başka insanlarla bir arada toplumsal sorunlara sahip çıkabilmek, sorunların çözümü için mücadele etmek, edebilmektir. Müzik bu mücadelede en önemli silahlardan birisidir. Yüzyıllardır egemen güçlerin korkulu rüyası olmasının nedeni budur. Değerli müzisyenlerin tehdide , baskıya hatta şiddete uğramasının nedeni budur. Toplumun değişik katmanlarının sorunlarına sahip çıkarak , yol göstererek  müzik yapan sanatçıların adları tarihin unutulmaz sayfalarına yazılır.

Kimi sanatçılar sanatını toplum için icra eder , yaşam boyu bedel öder ,kimi sanatçılar sanatı kendi için icra eder sefa sürer. Grup Yorum sanatını toplum için icra eden , bedel ödeyen sanatçılarımızdan oluşmuştur. Hiçbir zaman yılmamış, korkmamış şarkılarını, türkülerini halk için söylemiştir, kendilerine hoş geldiniz güzel insanlar demek istiyorum , sahneyi onlara bırakıyorum, dedi.

GRUP YORUM SAHNEDE

Grup Yorum üyelerinin konser öncesinde sohbet şeklinde düzenlediği panel ,Seyhanlılar tarafından büyük ilgi gördü. Grup üyelerinin güncel , toplumsal sorunlara karşı duyarlı olunması gerektiği konusuna vurgu yaparak sürdürdüğü panelde; yaşadığımız topraklar yangın yerini çevrilmiş, soframızdaki ekmeğimiz elimizden alınmış, özgürlüklerimiz yok edilmişken ; insanlar sadece muhalif olduğu için cezaevlerine doldurulduğu bir dönemde " kıl oldum " diye şarkı yapamazdık, halkın sorunlarına sırtımızı dönemezdik, parasız eğitim istiyoruz diyen öğrencilerin cezaevlerine atılmasına,memurların meydanlarda coplanmasına, işçilerin maden cinayetlerinde öldürülmesine duyarsız kalamazdık dediler.

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen panel sonrasında söylenen türkülere eşlik eden Seyhanlılar 2014'ün son konserinde unutulmaz bir gece yaşadılar.