Hava sıcaklığının 38 dereceyi bulduğu deniz su sıcaklığının ise 30 derece ölçüldüğü ilçede nem ise 60’ı gösterdi.

Hafta sonu tatilinde yaklaşık 100 bin kişi Yumurtalık plajlara akın edince sahilde renkli görüntüler oluştu. Sahilde adım atacak yer kalmadı, yüzlerce kişinin aynı anda girdiği deniz doldu taştı.

Denize giden tatilciler, sıcak havaya aldırmadan suyun keyfini saatlerce çıkardı. Bazı tatilciler ise güneşlenmeyi tercih ederken, bazıları ise şezlongta kitap ve gazete okudu. Her zamanki gibi denizin keyfini en çok yine çocuklar çıkardı.

Hava sıcaklığından bunaldıklarını o yüzden Yumurtalık’ı tercih ettiklerini söyleyen vatandaşlar,  “Ailemizle denizin tadını eğlenerek çıkartmaya çalışıyoruz. Burada tatil yapmak çok güzel. Hoş vakit geçiriyoruz” dediler. 

SAHİLDE 30 AĞUSTOS COŞKUSU YAŞANDI

Bu arada Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen; tatilin 30 ağustos’a denk gelmesi sebebiyle ilçe gelen vatandaşlara hoş bir sürpriz yaptı. Başkan Erişmen, tatilcilere

30 Ağustos Zafer bayramı sebebiyle yüzlerce Türk bayrağı dağıttı. Akşam’da ilçede muhteşem bir havai fişek gösterisi yapılınca unutulmaz anlar yaşandı. Plajda ise roc grubu çaldıkları müzikle tatilcileri eğlendirdi.

Belediye Başkan Turgut Erişmen, hafta sonu kendilerini terci eden vatandaşlara teşekkür ederken,”Halkımızın rahat etmesi için varız” diye konuştu.