Bir dikiş makinesi firmasının “Kendi Modanı Yarat” etkinliği kapsamında Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ile buluşan Modacı Akkaya hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin ilgi odağı oldu. 

 

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü geleceğin genç modelistlerine ve modacılarına yönelik etkinlik düzenledi. Akif Kansu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Didem Baş, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu, akademisyenler, öğrenciler ile dikiş makinesi firması yetkilileri katıldı.

Firmanın Türkiye Eğitim Koordinatörü İlknur Eşiz, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geleceğin moda tasarımcıları öğrencilerine alan açmak için bu organizasyona imza attıklarını belirterek, yaptığı sunumda öğrencilere ileride dikiş makinesi alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda teknik bilgiler aktardı.

 

Modacı Hakan Akkaya Geleceğin Moda Tasarımcılarıyla Buluştu

Sunumun ardından sahneye çıkan ünlü modacı Hakan Akkaya geleceğin modacılarına bugünlere gelirken neler yaşadığını, nasıl yoğun bir tempoda çalıştığını anlattı. İleride başarılı bir modacı olmanın inceliklerine de değinen ünlü modacı Akkaya, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Moda tasarımı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Akkaya aynı zamanda moda tasarımcısı öğrencilerle bir de workshop gerçekleştirdi. Ekranların sevilen siması Akkaya öğrencilerden gelen sorulara da cevap verdi.

Program sonunda Doç. Dr. Didem Baş, Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu tarafından, Çiğdem Parlak ile Hakan Akkaya’ya bölümlerine ve öğrencilerine verdikleri katkılardan dolayı birer teşekkür plaketi verdi. Etkinlik anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.