Bizim millet içi boş cümlelerden oluşan, hareketli ve komik şarkıları sever !

Düşünce ve müzik estetiğimizin ibresi her geçen gün aşağıya doğru iniyor bu gerçek fakat bu düşüncenin paralelinde son seçimlerde ortaya çıkan tablo şu; “Mağdurum da mağdurum” yapılanması!

Paralel yapı değil, mağdurum yapılanması…

Başbakan söylüyor,

Belediye başkan adayları söyledi,

Bürokratları söylüyor,

Yarın Cumhurbaşkanı adayı ve genel seçimler için paçalarını sıvayacak Milletvekilleri de koroya katılacak.

Biliyorlar eline mendili alıp ekran başına oturan, hangi sahnede neresinde ağlayacağını onlarca defa ezber yapmasına rağmen,bir damla bile eksiltmeden ,aynı Türk filmini,aynı heyecanla izleyen  insanlar topluluğu hakim içimizde. Küçük Emrah mesela, ağladıkça, mağduru oynadıkça,şarkılarından çok filmleri hafızalara kazıldı ününe ün kattı.

Mağduru oyna,milyonların gönlünü kazan.

Aynı taktikle diziliyor sahaya Akp.

Mağdur edebiyatıyla bugünlere geldi başbakan. Adliye koridorlarında mağdur edildi, gazete sütunlarında mağdur edildi, iç ve dış politika da mağdur edildi, ekonomik ve yatırımlar konusunda, yeni anayasa kanun maddeleri konusunda, Gezi Parkı’nda,her yerde “Mağdurum da mağdurum” şarkısını dinliyor vatandaş. Hem ağlamayı hem de gülmeyi seviyoruz ya... Üstelik aynı kare içerisinde bunu yapabiliyoruz.

Mesela bir cenaze için toplandığımız da, mevta daha oradayken, bir yandan ağıt yakıp ağlayan insanlar, iki dakika sonra gülerken görebilirsiniz.

Biz Türk’lere has bir özellik bu.

Biz buyuz, kimse inkar etmesin.

Seçim sonuçlarından da anlaşılacağı üzere bizim millet, kendisini güldüren ve güldürürken de düşündürmeyip “Oynatan” şarkıları ve sözleri seviyor, aynı zamanda ağlatan insanları da !

            Aynada ki gerçeklik bambaşkayken, “Mağdurum” felsefesinin yalan ve abartılı sözcüklerle ağırlaştırılmış, detone şarkısını kabullenmek daha kolay. Akp hükumeti, paralel uzantı adını verdiği yapılanmayla 30 yıldır kankaydı. Bu kendi vücudundan uzayan elle, hoplayıp zıplayan çocuklar kadar şenlerdi daha dün. Adliye de yapılandılar, polisin içinde güçlendiler, yazılı ve görsel basının içinde yayıldılar, devletin her taşının altından kol kola çıktılar. Bu sözde paralel yapıyı oluşturan ve yön veren Akp ve başbakan  Erdoğan, her alanda kolladıkları sözde yapılanmadan şimdi şikayetçi.

Niye foyalarını ortaya çıkaran onlar.Buraya kadar herkes hem fikir. Lakin şimdi aynı yapılanmadan şikayetçiyken ona bir de suç ortağı bulmuş Akp !

Ne diyor Başbakan; “Vatana ihanet eden bir paralel yapıyla işbirliği yapmanın bir bedeli olacaktır.” Kim için söylüyor, CHP için.

Hazır mağduru oynayıp milleti hem ağlatırken,bir yandan da o meşhur şarkısıyla güldürmeyi başaran,sonra da seçimlerden ödülünü alan başbakan, sanırım hazır vatandaşı ayakta yakalamışken, bu arada CHP’yi de paralele bağlayıp yok etme çabasında.

            Kendi mazisinin kirli çamaşırlarını,başka bir parti üzerinden temizleme çabası.

Artık bunu da yerseniz, şey izlerseniz !!!