ÇEP Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanıp geçtiğimiz yıl Ulusal Ajans’a sunulan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Basılı Olarak ve İnternet Ortamında Yapılan Gazete ve Dergi Yayıncılığında Görsel Kaliteyi Artırıcı Tekniklerin Öğrenilmesi ve Uygulanması” İsimli LdV projesi çerçevesinde 12 öğrenci eğitim almak üzere refakatçi öğretmenleriyle birlikte Hollanda’ya gidiyor.

Dil ve kültürel hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler refakatçi öğretmenleriyle birlikte önümüzdeki hafta sonu eğitim almak üzere üç haftalığına Hollanda’nın Rotterdam Şehri’ne gidecekler. Burada LMC Praktijkonderwijs Huismanstraat adlı okulda eğitim alacak olan öğrenciler Haziran ayı sonunda Türkiye’ye dönecek.

Proje faaliyetleri çerçevesinde ÇEP Ticaeret Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen ve Gazetecilik Alanı Bölüm Şefi Bekir Dündar ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden öğrenciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir ile görüştü. ÇEP Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen Proje çerçevesinde yapılacak faliyetler hakkında bilgiler verirken, Esendemir projenin yararlı geçmesi için öğrencilerin yurt dışında geçirecekleri süreyi iyi değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ne gidildi

Üç akışlı olan projenin Birinci ve ikinci akışları geçtiğimiz Ocak-Şubat ayları içerisinde Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ne gerçekleşti. Başlarında refakatçi öğretmenlerinin de bulunduğu 12’şer kişilik gruplardan birincisi Almanya’nın Nurberg şehri yakınlarındaki Schwarzenbruck’a, ikincisi ise Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’a gittiler. Almanya’ya giden öğrenciler Schwarzenbruck’da Berufsbildungswerk Rummelsberg Okulu’nda, Çek Cumhuriyeti’ne gidecek öğrenciler ise Prag’da Vyšší Odborná Škola Grafická Střední Průmyslová Škola Grafická İsimli okulda tasarım üzerine 3 haftalık eğitim alarak, kültürel gezilerin yayında meslekleriyle ilgili kuruluşlara teknik ziyaretlerde bulundular.

Proje hakkında bilgi veren ÇEP Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Uğur ÖZEN, bu projelerin öğrencilerin mesleki gelişimi açısından çok yararlı olduğunu ifade ederek, önümüzdeki dönem için yeni bir proje başvurularının daha olduğunu ve ayrıca başka bir kurum tarafından başvurusu yapılan bir projede ortak olarak yer aldıklarını belirtti.