Ülkemizin en deneyimli ve en büyük basın meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun Aydın'daki 52. Başkanlar Konseyi toplantısı, Anadolu basınının 150'yi aşkın temsilcisini bir araya getirdi. 5 gün sürecek olan ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğini yaptığı etkinlikte rekor bir katılım gerçekleşirken, Anadolu medyasının nabzı tam anlamıyla Efeler Diyarı'nda atıyor. Dolu dolu geçen büyük organizasyonun ilk gününde, Anadolu basınının temsilcisi gazeteciler, ilk olarak Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ı, ardından da Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı ziyaret ettiler. Vali Koçak, ziyarette yerel medyanın önemine özellikle vurgu yaparken, "Türkiye'nin nabzını aslında Anadolu basını tutuyor. Tirajları veya reytingleri yaygın medyaya oranla düşük olsa da, bana göre yerel medyanın etki gücü çok daha fazladır. Halkın büyük bölümü kendisini ilgilendiren haberlerin bir çoğunu yerel medya sayesinde öğreniyor. O nedenle Anadolu basınına hepimiz sahip çıkıp destek olmalıyız" dedi.
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca da Vali Koçak'ın yerel basına yönelik değerlendirmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Karaca, "Sayın Vali'nin Anadolu basını hakkındaki yorumu yüreğimize su serpmiştir. Devletimizin temsilcilerinin tamamı bu düşünce de olsa, yerel basının yaşadığı çok yönlü sorunlar mümkün olduğunca minimize edilir. TGF olarak çeşitli illerimizde yaptığımız toplantılarda o yörenin sorunlarını irdelemekle kalmıyor, Anadolu medyasının ve yerel basında görev yapan gazetecilerin sorunlarını da tartışıp, kamuoyuyla paylaşıyoruz" şeklinde konuştu. 
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ise organizasyonda emeği geçen kurum ve kuruluşların temsilcilerine tek tek teşekkür etti. TGF Heyeti Vali ziyaretinden sonra Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ile bir araya geldi. İletişim Fakültesi yetkililerinin de katıldığı toplantıda basın kuruluşları ile üniversitelerin daha yakın ilişki içerisinde olunması yönünde değerlendirmelerde bulunuldu. Daha sonra Üniversite Konferans Salonu'nda "15 Temmuz’da Türk Basını" konulu konferans verildi. Konferansta Anadolu medyası adına belgesel yapımcısı ve gazeteci yazar İsmail Kahraman'ın sunumu izlendi. Konferans öncesi ise "Tarihçi gözüyle Adnan Menderes" ve "Akademisyen gözüyle medyadaki 15 Temmuz" konulu sunumlar gerçekleştirildi. Aynı gün akşamı Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın ev sahipliğinde verilen “hoşgeldiniz” yemeğine katılan TGF Heyeti, etkinliğin ikinci gününe Seçilmişler Kurulları toplantılarıyla başladı. Yönetim, Yüksek İstişare, Denetim ve Onur Kurulları'nın toplantılarında TGF'nin iç işleyiş konuları ile güncel mesleki değerlendirmeler ele alındı. Ardından gazeteciler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun resepsiyonunda bir araya geldi. Sonrasında Başkan Çerçioğlu ile birlikte Adnan Menderes'in doğup büyüdüğü Çakırbeyli Köyü'nü gezen Anadolu basını temsilcileri, öğleden sonraki bölümde Karacasu ilçesindeki ünlü antik kent olan Afrodisias'ta incelemelerde bulundu. Daha sonra Nazilli'ye geçen TGF Heyeti, Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın konuğu oldu. Belediye önünde Mehter Bandosu ve Efelerin gösterisi ile karşılanan gazeteciler, Atatürk'ün kurdurduğu Türkiye'nin ilk basma fabrikası olan Sümerbank Merinos'u tanırken, Devlet Demir Yolları dışındaki ilk demiryolu yatırımı olma özelliği taşıyan "Gıdı Gıdı Treni" ile sembolik bir gezi yaptı. Nazilli Belediyesi'nin Türkiye'de bir ilk olan "Alzheimer Hastaları Bakım Evi" ve engelliler için özel olarak tasarlanan " Sağlıklı ve Tehlikesiz Yaşam Evi"ni inceleyen yerel medya temsilcileri, akşam da Başkan Alıcık'ın verdiği yemekte bir aradaydılar. 
Türkiye genelinden ve KKTC'den olmak üzere 150'yi aşkın gazetecinin katıldığı  Büyük organizasyon, üçüncü gündeki, TGF 52. Başkanlar Konseyi Ana Toplantısı, Didim Programı ve akşam da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun davetiyle yapılacak Cumhuriyet Yemeği ile sürecek. Dördüncü gün Kuşadası programıyla devam edecek olan geniş kapsamlı etkinlikler, 30 Ekim'de konuk gazetecilerin Aydın'dan ayrılmaları ile sona erecek