Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin (ÇGC) Adana’daki medya kuruluşları ile ilgili yaptığı geziler, Habertürk Gazetesi ile devam etti. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu, Habertürk Gazetesi Güneyli Bölge Temsilciliği’ni ziyaret ederek, meslek ve meslektaşları üzerine konuları görüştüler.

SANAYİYLE BİRLİKTE BASIN DA ZAYIFLADI
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, İkinci Başkan Sait Güleç ve Genel Sekreter M.Ömer Üney, Habertürk Gazetesi Güneyli Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. Habertürk Gazetesi Güneyli Bölge Temsilcisi Erdal Çelik ile Haber Koordinatörü ve ÇGC yönetim kurulu üyesi Aliye Gültekin ile sohbet eden ÇGC Başkanı Esendemir ve yönetim kurulu, Adana ve basını üzerine görüş alışverişinde bulundu. ÇGC yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdal Çelik, yapılacak yayınlarda Adana’nın bölgeye değil, Türkiye’ye anlatılması gerektiğine dikkat çekti. Adana’nın sanayideki eski gücünü kaybettiği görüşünü savunan Erdal Çelik, “Sabancıların Adana’ya yatırımlarını yaptığı, sanayinin şaha kalktığı o dönemlerde basın da bir hayli güçlüydü. Hatta öyle ki  Adana, Türk basının itici gücüydü. Sanayinin zayıflaması ve Sabancıların bu kenti terk etmesiyle basının eli de zayıfladı” dedi.

ARTIK GAZETECİ YETİŞTİRİLMİYOR
Son zamanlarda Adana’da yeterli sayıda gazetecilerin yetiştirilmediğinden yakınan HT Güneyli Temsilcisi Erdal Çelik, bu sebeple gazete temsilciliklerine farklı şehirlerden temsilcilerin atandığını ve bunun Adana basını içinde kendilerince sorgulanması gerektiğine dikkat çekti. Şehirlerin yaşaması ve geleceğe taşınmasının en önemli yolunun şehri güçlü kılmaktan geçtiğini anlatan Çelik, gazetelere de bu noktada önemli görevlerin düştüğünü söyledi.

BİZ ADANA’YI TÜRKİYE’YE ANLATIYORUZ
Bir şehri en güzel bölge insanının savunup, anlatabileceğini kaydeden Çelik, Gaziantep’in gelmiş olduğu güzel noktayı örnekler vererek anlattı. Çelik, Adana’nın da bu noktada elinin güçlü kılınması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekliliğine de dikkat çekti. Adana’nın Türkiye’ye anlatılması gerektiğini de yineleyen Çelik, bu noktada Habertürk Güneyli Temsilciliği olarak bir çok ulusal yayın dosyaları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini açıkladı. Çelik, “ Bizi bize değil, Türkiye’ye anlatmalıyız. Şehrimizi yaşatmak için de elini güçlü kılmalıyız. Biz faaliyette olduğumuz 1 yıldır bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir de, gazetecilerin kolay kolay yetişmediğini, bu noktada da Cemiyet olarak çalışmalar içersine girdiklerini anlattı. Esendemir, yakın zaman sonra Cemiyet olarak mesleki eğitim seminerlerine  başlayacaklarını duyurdu.