Yerel basını daha çok destekleyeceklerini söyleyen Atalay, “Yerel basının daha güçlü olmasını arzu ediyoruz. Çünkü merkez medyanın ilgilenmediği yada yetersiz kaldığı sorunların gündeme getirilmesi ve çözüm bulunması noktasında yerel basın hayati bir öneme sahiptir” dedi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) Adana’da yayın yapan yerel gazetelerin sahipleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Basın İlan Kurumu’nun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren ve yerel basının soru ve önerilerini dinleyen Atalay, Basın İlan Kurumu olarak Türkiye’deki yerel basının daha güçlü olmasını arzu ettiklerini söyledi. Önümüzdeki süreçte yerel basını daha çok destekleyeceklerini ifade eden Atalay, “Merkez medyanın ilgisiz yada yetersiz kaldığı durumlarda yerel basın, sorunların gündeme taşınmasında ve çözüm bulunması noktasında hayati bir fonksiyonu yerine getirmektedir. Basın İlan Kurumu, daha önce KOSGEB işbirliğiyle hayata geçirilen projelere benzer projelerle yerel basına destek olmayı sürdürecek” dedi.
‘İSTANBUL’DAN BAKARAK ANADOLU’YU GÖREMEZSİNİZ’
Yerel basının, günün getirdiği teknolojik değişimleri yakından takip ederek sürekli olarak kendisini yenilemesi gerektiğine işaret eden Atalay, resmi ilanların gazetelerin kendi internet sitelerinde de yayımlanmaya başlayacağını söyledi. Yerel basınla etkin bir iletişim ve işbirliği içerisine girerek, yerel basının sorunlarının çözümü için harekete geçerek ‘takım çalışması’ yapmaya hazır olduklarını bildiren Atalay, farklı görüş ve önerilere her zaman açık olduklarını belirtti. Atalay, yerel gazetelerin Basın İlan Kurumu'na daha kolay ulaşabilmesini için şube sayılarını arttırdıklarını vurgulayarak, “Bizim buraya geliş amacımız yük olmak değil yük almaktır. Amacımız, basınımızı desteklemek, 51 yaşındaki kurumumuzu biraz daha aktif hale getirmektir" diye konuştu. Atalay, yerel gazetelerin her gün biraz daha gelişen, kendini toparlayan, düzelten, kendi iç denetimini etkin bir şekilde yapabilen, buram buram yöre kokan ve gerçekten gazetecilik yapan ve sadece Basın İlan Kurumu ilanlarıyla değil, başka alanlardan da reklam potansiyeli olan gazeteler olmasını arzu ettiklerini söyledi. "Anadolu'da gazeteciler eksik kalırsa, Türkiye eksik kalır. İstanbul’dan bakarak Anadolu’daki büyük zenginliği ve potansiyeli göremezsiniz. Sadece kamu ilanları gözetilerek gazetecilik yapılmaz ve sadece bu amaçla gazete çıkartılmaz. Özel kuruluş ve firmalara da ulaşılması gerekir” diye konuşan Atalay,  özel firmaların ilan ve reklam vererek yerel basını desteklemesi için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.
‘YEREL BASININ ÖNERİLERİNE AÇIĞIZ’
 ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ‘in, ‘Türk Hava Yolları’nın (THY) yurtdışı uçuş yapan uçaklarında yerel gazetelerin bulundurulması’ yönündeki önerisini dikkate alacaklarını ve hayata geçirilmesi için derhal çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Atalay, yerel basından gelen önerileri dikkate aldıklarını kaydetti. ‘Özerkleşen kurumların ilanlarını Basın İlan Kurumu üzerinden dağıtmaları gerektiğini’ daha önce dile getirdiklerini belirten Atalay, bundan imtina eden özerk kuruluşlarla görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.  Sporcular için gerçekleştirilen hizmet pasaportu (gri pasaport) uygulamasının gazeteciler için de geçerli olmasını sağladıklarını söyleyen Atalay, “Gri pasaport uygulaması bir devrimdir” dedi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ise Mehmet Atalay'a Adana'ya gelerek yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği için teşekkür etti. Esendemir, cemiyet olarak gazetecilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için ellerinden geleni yapmaya çalışmaya devam edeceklerini söyledi.