Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, ABTÜ’yü önce bölgede, sonra Türkiye’de ve son olarak uluslar arası arenada önemli bir konuma getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Önceki gün üniversitede gerçekleşen rektörlük seçimine mevcut rektör olarak yeniden aday olan ve seçimde ilk sırayı alan Prof. Dr. Aykut Gül, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüştü.

Prof. Dr. Gül, şunları söyledi:
“Göreve başladığımız günden bu yana medyanın desteğini yanımızda gördük. Bugüne kadar basın camiasıyla iletişim halinde olduk. Üniversite olarak hiçbir problem yaşamadık. Üniversitenin iyi yüzü kamuoyunda yer aldı. Basın mensuplarımıza başkanımızın nezdinde çok teşekkür ediyoruz. Üniversitede bir seçim gerçekleştirdik. Seçimde huzur ortamını sağlamak amacındaydık ve bunu başardık. Seçimde ilk sırada yer aldık. Şimdi sırada atama var. Atamamız da olduktan sonra daha önemli işlere imza atacağız.


VİZYONUNU AÇIKLADI

2023 vizyonuna uygun olarak hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız. Asıl amacımız havacılık uzay bilimleri alanında sadece bölgede değil uluslar arası arenada öne çıkan bir üniversite olmak. Bu Türkiye’nin milli projesi. Üniversite olarak milli savunmamıza yönelik projeler gerçekleştireceğiz. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin genç, dinamik kadrosu olarak bölgenin ve toplumun gelişimi için kafa yoracağız, bölgesel gelişmeye dönük projeler üretme çabasında olacağız. Bunu yaparken de basınla işbirliği halinde olacağız. Doğru bilgiyi sizlerle paylaşarak bölgemizde araştırma altyapısını kurmak ve iyi eğitimli mezunlar vermek istiyoruz. Böylelikle üniversitemizi önce bölgemizde sonra ülkemizde ve son olarak dünyada güçlü bir üniversite haline getirmek istiyoruz.”


Rektörlük seçiminde en fazla oyu alarak rektör olma yolunda en iddialı konuma gelen Prof. Dr. Aykut Gül’ü kutlayan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise, “ÇGC, kamu yararına çalışan bir dernek olduğu için üniversitelerle ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla rahatlıkla ortak proje yürütebiliriz. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile de gazetecilik mesleğine yönelik yıl içerisinde proje gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Seçimin üniversite camiasına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.