İktidar yandaşı medyanın yöneticileri tarafından yandaş yapılmak istenen çok sayıda gazetecinin bir çoğunun işsiz ve cezaevlerinde olduğuna dikkat çeken Av.Aziz Erbek, ‘Ülkemiz Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ve altıncı kez uzatılan Olağanüstü Hal(OHAL) ile yönetilmektedir. Basın çalışanları, bir tarafta ülkemizin hukuk devletinden uzak durumu, diğer tarafta ise iş güvenliğinden yoksun, sendikalaşmadan ve yayın yasakları ile kamuoyunu aydınlatmaktan uzak bir basın anlayışı ile de karşı karşıya bırakılmıştır. Televizyon ekranları ve sosyal medya hesapları sansürü bile yetersiz bulan bir anlayış tarafından karartılıyor, halkla adeta alay ediliyor. ’dedi.
HAKLARI GASP EDİLİYOR
Halkın haber alma özgürlüğünden vazgeçmeyen çok sayıda gazetecinin gözaltına alındığını, hapishanelere gönderildiğini belirten Av.Erbek, ‘Ülkemiz öyle bir hale getirildi ki, sosyal medya paylaşımları, haberler, köşe yazıları artık bazı mecralar tarafından anında hakaret kabul ediliyor. Mevcut iktidar tarafından ya basın kuruluşları kapatılıyor ya da çalışanlar işten çıkarılma ile tehdit ediliyor. Mesleğe yıllarını vermiş çok sayıda gazetecinin Sarı Basın Kartları iptal ve 212 sayılı Basın İş Kanunu hakları gasp ediliyor.’diye konuştu.
ÖZGÜR İKTİDAR ÖZGÜR BASIN
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün sansürlerin gölgesinde olmayan bir gün olarak kutlanması gerektiğine dikkat çeken Av.Erbek, ‘Bir hukukçu olarak yasa dışı her türlü uygulamanın karşısındayız. Ancak hukuk ve hatta akıl dışı uygulamaları gördükçe, gazetecilerin artık özgür bir iktidar yönetiminde, özgürce görevlerini yapmaları gerektiğine inanıyoruz. KHK ve OHAL gölgesine rağmen meslek onurları ile görev yapan tüm basın çalışanlarına başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.’dedi.