Adana Baro Başkanı Veli Küçük, zor bir süreçten geçen ülkemizde görev yapan medya mensuplarının da sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, “Tek sesli medya anlayışı her açıdan çok tehlikeli. Ülkemizde şu anda çeşitli nedenlerle 150 civarında tutuklu gazeteci bulunuyor. Bu ortamda tam olarak basın özgürlüğünden, demokrasiden, hak ve hukuktan bahsetmek gerçekçi değil” dedi.
Adana Barosu Genel Sekreteri Semih Gökayaz ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kuruluna başarılar dileyen Küçük, ülke ve yerel gündemle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Tüm dünyada siyasi otoriteye mensup liderlerin linç kültüründen uzak durması gerektiğini vurgulayan Küçük, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa referandumuyla ilgili düşüncelerini de açıkladı.
Küçük, şunları söyledi: “Ülkeyi gerecek, barış ve huzur ortamını bozacak her türlü davranış ve açıklamalardan uzak kalınarak referanduma gidilmesi tüm toplumun ortak arzusudur. 16 Nisan’daki referandumda siyasal iktidarın isteğinin kabul edilmesi halinde bugünkü ortamın çok da değişmeyeceğini öngörüyorum. Medya mensupları, akademisyenler, aydınlar ve fikir insanlarının düşüncelerini bu süreçte rahatlıkla ortaya koyabilmeleri gerektiğine inanıyorum. Sonuç ne olursa olsun yurttaşların kamplaştırılmadığı, küskünlük ve kırgınlıkların olmadığı, hukuka saygı duyulan bir sürece girilmesini arzu ediyoruz.”

ARABULUCULUK YAYGINLAŞACAK
Ziyaret esnasında adliyelerdeki iş yoğunluğuna vurgu yapan Küçük, ‘Arabuluculuk’ hizmeti sayesinde kısmi rahatlama sağlanabileceğini söyledi. 3 Mart 2017 Cuma günü Sheraton Otel’de 09.15-17.30 saatleri arasında arabuluculuk konferansı düzenleneceğini belirten Küçük, “Yakın gelecekte özellikle iş davalarında arabuluculuk hizmetinin yasal zorunluluk hale getirilmesini bekliyoruz. Bu konuda başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. Bu hizmet şu anda isteğe bağlı ancak zorunlu hale getirildiğinde adliyelerdeki iş yükü oldukça hafifleyecektir” dedi.
ESENDEMİR, HUZUR VE BARIŞ DİLEDİ
Ziyareti nedeniyle Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve Genel Sekreter Semih Gökayaz’a teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise medya sektöründeki sıkıntıların bir an önce ortadan kalkmasını arzu ettiklerini ancak şartların giderek ağırlaştığını kaydetti. Gazetecilerin tarihe ışık tutan kişiler olduğunu ifade eden Esendemir, “Suçlu her kimse mutlaka adil yargılansın ama suçu olmayanlar aynı kefeye konulmasın” diye konuştu.
Esendemir, referanduma ülkemizin huzur ve barış ortamında gitmesini, sonrasında da huzur ve barış ortamının devam etmesini dilediklerini sözlerine ekledi.