Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana’da güçlü bir yerel basının olduğunu, kamuoyu oluşturma ve kentin sorunlarını dile getirme konusunda halkın sesi, gözü ve kulağı olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Özellikle yerel basının çok zor şartlar altında yayın hayatını sürdürmeye çalıştığına dikkat çeken Başkan Cafer Esendemir, taşeronlaşma, sendikasızlaştırmanın yanı sıra özlük haklar konusunda basın çalışanlarının bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Başkan Esendemir, Bayın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde, basının sorunlarının çözümü noktasında el birliğiyle çalıştıklarını, her iki kurumla ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu belirterek, özellikle her iki kurumdaki yetkililerin de basına yardımcı olma noktasında gereken kolaylığı sağladıklarını, bu konuda kendilerine müteşekkir olduğunu söyledi.

ŞEHİTLER DİYARINDAN ANADOLU’YA MÜZESİ ADANA’DA

Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mustafa Keleş, ziyaret sırasında ayrıca genel müdürlüğün sekreteryasını yaptığı, Çanakkale Savaşları’nın 100.Yılı dolayısıyla “Şehitler Diyarından Anadolu’ya” adıyla başlayan ve 5 yıl içerisinde 81 İl’de birer hafta arayla sergileneceği “Gezici Müze”nin 10 Şubat 2014 tarihinde Adana’ya getirileceğini bildirdi.

Keleş, Uğur Mumcu Meydanı’nda ziyaretçilere açılacak olan Gezici Müze’yle Çanakkale ruhunun yaşatılmasının amaçlandığını dile getirdi.

Keleş, tarihçi Ahmet Uslu’nun Çanakkale Savaşları’ndan günümüze kalabilmiş harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler, resim ve materyallerden oluşan sergiye Adanalılar’ı davet etti.