Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, dün gece Yeniçağ Gazetesi’ne yapılan silahlı saldırıya tepki gösterdi. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, yapılan bu saldırının asla kabul edilemez olduğunu belirterek, halkın sesi, gözü ve kulağı olan, demokrasilerde 4.güç olarak değerlendirilen basının, asla susturulamayacağını dile getirdi.

Esendemir, Yeniçağ Gazetesi’nin Yenibosna’daki merkez binasına kar maskeli ve kapüşonlu 30 kişilik bir grubun yaptığı saldırının asla kabul edilemez olduğunu, olayın bir an önce açığa kavuşturulması gerektiğini belirterek, “Güvenlik güçlerimizin bu saldırganlar ve arkasındaki güçleri bir an önce açığa çıkararak, adalete teslim edeceklerine inanıyoruz” dedi.

Son dönemde giderek artan saldırılardan dolayı kaygılı olduklarını dile getiren ÇGC Başkanı Esendemir, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Basın özgürlüğünden doğacak sakıncaların giderilmesinin yolu da basın özgürlüğüdür… Basın toplumun sesidir. Yaşadığımız çağın tanığıdır. Basını baskı altına alınmış ülkelerde özgürlüklerin tamamı tehdit altındadır. Tahammülsüzlük, basını hedef gösterme ve giderek artan ölçüde meydana gelen basına yönelik saldırılar, kaygılarımızı artıyor. 

Özgür basın; aynı zamanda demokramisizin de teminatıdır. Ülkemizin çağdaş ülkeler arasındaki yerini alabilmesi basınımızın özgürce çalışmasından geçmektedir. Yetkililerin bir an önce gereken tedbirleri almaları ve saldırganları en kısa zamanda adalete sevketmeleri en büyük beklentimizdir. Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, Yeniçağ Gazetesi’ne yönelik saldırıyı kınıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.