Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  hizmet için kaynak arayışlarını yoğun şekilde sürdürdüklerini ve önemli projeler geliştirdiklerini belirterek, “Kimsenin endişesi olmasın. Belediyeciliği en güzel, en örnek şekilde yapacağız. Bu konuda  büyük düşüyoruz ve önemli işlere imza atacağız. Çok güzel bir yapı kurduk. Çalışmalarımızla bize inanan ve güvenen herkesin göğsünü kabartacağız. Çukurova Belediyesi’nde çok şahane bir dönemin başladığını herkes görecek ve fark edecek” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC)’ye iade ziyaretinde bulunarak Başkan Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Mali Sekreter Sabit Özkeser, yönetim kurulu üyesi Mutlu Mete, Halil Akılevi ve Aliye Gültekin ile görüşen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çalışmaları ve projeleri konusunda bilgi verdi. Yoğun şekilde iş talepleri ile karşılaştıklarına dikkat çeken Çetin, bazı çevrelerin iş isteyenlere isyan ettiği şeklinde değerlendirmelerde bulunduğunu hatırlatarak, “ Böyle bir şey yok. İş isteyenlere değil, güzel Adana’mızı  bu hale getirenlere isyan ediyorum. Bu kent, bu kadar olumsuzlukları hak etmiyor. Keşke daha iyi yerde olabilseydi” diye konuştu.

ÇUKUROVA ÖRNEK GÖSTERİLECEK

Çeşitli bahanelerin arkasına sığınmadan, kaynak yaratacak projeler geliştirmeye başladıklarını, aldıkları bazı tasarruf tedbirleri  ve hizmet anlayışı konusunda  şimdiden Adana ve diğer illerdeki vatandaşlardan övgüler aldıklarını belirten Çetin, 5 yıl sonra Türkiye’de “Sosyal belediyecilik” dendiğinde akla ilk olarak Çukurova Belediyesi’nin geleceği iddiasında bulundu. Bir soru üzerine, geçtiğimiz günlerdeki su baskınlarına da değinen Çetin, “Sel afetinden  sonra hemen müdahalede bulunduk. Sokakları, caddeleri temizledik. Ancak felaket yaşanmasa, Çukurova’da dere yatakları üzerinde yoğun şekilde yapılaşmaya  iskan izni verildiğini fark etmeyecektik. Siz  dere yataklarını bina ile kapatırsanız, sel felaketine davetiye çıkarmış olursunuz. Şu anda Çukurova Belediye meclisi üyelerimizin tamamında  müthiş bir dayanışma ve güven duygusu var. Bundan böyle  ilçedeki yapılaşmada aynı hatalara kesinlikle düşülmeyecek” şeklinde konuştu.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumanın bilinci içerisinde hizmet verdiklerini söyleyen Çetin, “Kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde Belediye Evleri’nin önümüzdeki 5 yıl içerisinde Adana’nın en güzel semti olacağını, hak sahiplerini yerinde konut sahibi yapacaklarını, yapım aşamasında taşınma ve kira yardımında bulunacaklarını ifade etti. Çetin, belediye tarafından  başkalarına tahsis edilen yerlerin yeniden belediyeye kazandırılacağını, engelliler ve bayanların istihdamına yönelik fabrika kurmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Ziyaretinden dolayı Çetin’e teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Adana’nın her bakımdan daha ileriye taşınması için çaba harcayacak yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına daima destek olacaklarını söyledi. Esendemir, “Sanayide, tarımda, sporda ve turizmde çok kan kaybeden kentimizin yeni belediyeler döneminde güzel hizmetler alacağına inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.