Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 42.kuruluş yıldönümü kutlandı. Başkan Cafer Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler ilk olarak Atatürk Anıtı’nda biraraya geldi. Burada Başkan Esendemir ve Yönetim Kurulu üyelerinden Hüseyin Arat ile Süreyya Uri Aksoy, Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra etkinliğe katılanlarla hep birlikte Basın Anıtı’na geçildi. 
Burada ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, genç gazetecilerden Semra Abik ve Emre Ekici Basın Anıtı’na çelenk koyarken, Özgürlük Meşalesi’ni de Başkan Esendemir ,Yönetim Kurulu üyeleri birlikte yaktı.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Basın Anıtı’nda yapılan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Esendemir, şu görüşleri dile getirdi:
“Değerli meslektaşlarım,
Bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 42. Kuruluş yıldönümü.
Öncelikle Kurucu Başkanımız Çoban Yurtçu’yu ve hayatlarını kaybeden tüm üyelerimizi rahmetle anıyorum.
Bugüne kadar başkanlık görevinde bulunan Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal ile yönetim kurulu üyelerine emek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçerken, sorunları olduğu kadar sorumlulukları da olan medya mensuplarına vatanın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için çok önemli görevler düşüyor.

Ülkemizde 15 Temmuz’da dış mihrakların desteklediği darbeci Fetö örgütü tarafından bir darbe girişiminde bulunuldu ve yüzlerce şehit verildi. Halkın birlik ve bütünlüğü ile atlatılan bu darbe girişimini yapanları ve destekleyenleri şiddetle kınıyoruz.
Bölücü unsurların Türkiye topraklarını bölmeye asla güçleri yetmeyecektir. Buna devletimiz de vatandaşlarımız da izin vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağına inancımız tamdır.
Olağanüstü halin devam ettiği ülkemizde yarın çok önemli anayasa referandum oylaması yapılacaktır. Referandumda vatandaşlarımızın, yurttaşlık bilinci içerisinde sandığa giderek oylarını kullanmaları en büyük temennimizdir. Referandumun; yurttaşlarımızın birbirlerinin tercihlerine tahammül ve saygı gösterecekleri olgunluk içerisinde gerçekleşmesi en büyük dileğimizdir.
Medya olarak referandum oylamasında da ne yazık ki; korsan gazete kirliliği yaşıyoruz. Bu süreç öncesinde de, daha önceki seçim süreçleri ve bayramlar arafesinde olduğu gibi; yeni gazeteler ortaya çıkmıştır.  Hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz korsan gazete ve dergilere karşı kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz.
Temel görevi halkı bilgilendirmek olan medya ve mensupları, son yıllarda hak etmediklerine inandığımız uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadır. Malesef demokrasiyi, basın ve ifade özgürlüğünü içselleştirememiş olan bazı çevreler; yayın kuruluşlarında yer alan haber ve eleştirilere tahammül gösterememekte, işi bazen tehdit ve boykota, bazen de fiili saldırıya kadar götürmektedirler. 
Medya çalışanları olarak her şart ve koşulda; Atatürkçü çizgide,  demokrasiye sonuna kadar bağlı kalarak kamuoyunu doğru bilgilendirme görevimizi yerine getirme çabası içerisinde olacağız. 
Bu duygularla ÇGC’nin 42.kuruluş yıldönümüne katılımınızdan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür eder, saygılar sunarız.”
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş basın anıtındaki törende, “Gazetecilerin bugün burada yaktığı özgürlük meşalesi sonsuza kadar yanık kalsın, ülkemizi ve milletimizi aydınlatmaya devam etsin” temennisinde bulundu.

Basın Anıtı’nda yapılan etkinliğin sona ermesinin ardından katılımcılar hep birlikte ÇGC’ye gelerek, bir süre sohbet etti. Törenlere CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri, ASGD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz, ÇGC üyesi ve gazeteciler katıldı.