ÇGC Yönetim Kurulu, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren 7 askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diledi.
Türkiye’nin her zamankinden daha  çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde meydana gelen hain saldırıların üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, “Nereden gelirse gelsin her türlü terör olayına karşıyız. Kınıyoruz” dedi.
Demokrasinin benimsendiği, ifade özgürlüğünün tam anlamıyla  hayat bulduğu bir Türkiye dileyen, dostça, barış ve kardeşlik duygularıyla yaşanması temennisinde bulunan ÇGC Yönetim Kurulu, “İnsanları karamsarlığa iten, ocaklara ateş düşüren, kanla, gözyaşıyla beslenmeye çalışanlar bu davranışlarıyla hiçbir şey elde edemez” ifadelerini kullandı.
İnsanların kendilerini legal platformlarda ifade edebilme olanağı varken terörle bir yere varılamayacağını vurgulayan ÇGC Yönetim Kurulu, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da, Şanlıurfa Suruç’ta, Ankara’da ve son olarak İstanbul’da meydana gelen terör olaylarının bir benzeri Ankara’da yaşanmış ve yüreklerimiz bir kez daha dağlanmıştır. Ankara saldırısının üzüntüsünü yaşarken bir acı haber de Lice’den gelmiştir. Buradaki saldırıda ise 7 askerimiz şehit olmuştur.
İnsanlık düşmanları tarafından tasarlanan ve sinsice yapılan bu saldırıları ÇGC yönetimi olarak nefretle kınıyoruz.  Terör saldırıları sonucu canlarını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Geride biraktıkları dost ve akrabalarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.”