Kent Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Çelik, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çetin Gülbasar ve Genel Koordinatörü İnci Çeliköz ile görüşen ÇGC Yönetimi, özellikle yerel basının daha iyi noktaya taşınması için karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Kent Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çelik, şu anda yerel medyada nitelikli gazetecilik yapmanın geri planda kaldığına dikkat çekti. Çelik, “Üzülerek belirtmek gerekir ki; şu anda durum bundan ibaret. Hem mali sıkıntıların aşılması, hem de kamuoyuna daha iyi gazete sunabilmek için birleşme kaçınılmaz görünüyor. Bunların yanısıra medyada emeğe saygının da azaldığını gözlemliyoruz. Oysa emeğinin karşılığını alan gazetecinin görevini daha iyi yerine getirmesi mümkün olacaktır” dedi.

Çelik, yetiştirilecek eleman konusunda da sıkıntı yaşadıklarına işaret ederek; ÇGC koordinatörlüğünde İletişim Lisesi ve Fakültelerinden öğrencilerin yerel medyada değerlendirilebileceğini dile getirdi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, basın sektöründe çıtanın daha yukarıya taşınabilmesi için çaba harcadıklarını, bu ziyaretlerin bir amacının da bu olduğunu ifade etti. Esendemir, hep birlikte problemlerin üstesinden gelebileceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.