Gül, “Yerel basının maddi ve manevi kayıplarının önüne geçilebilmesi için dayanışma içerisinde olunması büyük önem taşıyor” dedi.

Yerel medya kuruluşları ziyaretlerini sürdüren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC),  Gazette Gazetesi İmtiyaz Sahibi  Fatma İnci Gül, Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çetin Gülbasar ile görüştü. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter M.Ömer  Üney, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Akılevi ve Yusuf Baştuğ’un hazır bulundukları ziyaret esnasında, yerel basının sıkıntılarının aşılması için yürütülmesi gereken çalışmalar üzerinde duruldu. Adana’da daha çok erkek egemenliğine dayalı bir yerel medya söz konusu olduğu için zaman zaman bazı güçlüklerle karşılaştığını belirten Gül, “Her işin mutlaka zor bir yanının bulunduğu bilinciyle bu sektöre girdiğim için bunlara fazla takılmadan işimi yapmaya çalışıyorum. Kendimi  gazete patroniçesi gibi görmüyorum. Aslında patron kavramının gazetecilikle pek bağdaşmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla masanın etrafındaki ekibimizle  birlikte  okuyucuya en iyi gazeteyi ulaştırma çabası içerisindeyiz. Gazette Gazetesi olarak öncelikli hedefimiz bu” diye konuştu.

 

"BASKI VE DAĞITIM KÜLFETLİ İŞ"

İlgili çevrelerin ve iş dünyasının büyük bölümünün yerel medyaya bol bol haber  servisi yaptığını ancak ilan-reklam konusunda aynı duyarlılığı göstermediğini de kaydeden Gazette Gazetesi İmtiyaz Sahibi  Fatma İnci Gül, bunların birliktelik ile çözüme kavuşturulacağına inandığını söyledi. Gül, yerel gazeteler için baskı ve dağıtım giderlerinin önemli külfetler oluşturduğunu, buna güç birliği ve ÇGC öncülüğünde çözüm bulunmasının, gazete sahiplerine nefes aldıracağını sözlerine ekledi.

Yerel medya gezileri sırasında dile getirilen problemleri  rapor halinde ilgililere sunacaklarını, çözümü konusunda meşru destek talebinde bulunacaklarını  belirten ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise görüşlerini,”Şu anda yerel gazetelerin en büyük sıkıntısı baskı ve dağıtım giderleri. Ziyaretlerimiz sonrasında bir yandan tüm yerel gazetelerin baskısını yapabilecek  ortak bir matbaa kurulmasının yollarını araştırırken, bir yandan da; kent estetiğini bozmadan belirli yerlere yerleştirilecek büfelerde sadece yerel gazetelerin satılmasını sağlamaya çalışacak, bunun için yerel yönetimlerden destek isteyeceğiz” şeklinde açıkladı.