Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. ÇGC Yönetim Kurulu, “Türkiye’de kadına şiddetin önü bir türlü alınamıyor. Yetkililerin kadına şiddet başta olmak üzere aileiçi şiddete de bir an once önlem almasını, toplumun kadına daha duyarlı davranmasını istiyoruz” dedi.

BİRLİKTE HAREKET EDELİM?
ÇGC’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Tarihin her döneminde olduğu gibi kadınların yaşadığı sorunların çözümünün ancak bu sorunlara karşı birlikte mücadele edilmesiyle gerçekleşeceğini vurgulamak istiyoruz. Güzel ülkemizde, hala kadınlara yönelik şiddet, istismar, taciz, tecavüz ve cinayet gibi olaylardan kurtulamıyorsak burada yapılması gereken çok daha fazla işimiz olduğu ortada. Yukarıda söz ettiğimiz sorunları anlatıp bir kenara çekilmeyelim. Yaşamı var eden kadınlar için hepimizin mücadele etmesi gerçeğinden hareketle biraz daha fazla birleşelim, biraz daha öne çıkalım. Hep birlikte çözüm için adım atalım.
Gazeteciler olarak sorumluluğumuzun daha da fazla olduğunu unutmadan gelin birlikte yola çıkalım. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nüzü kutlarken, gelecek güzel günler için karamsar olmadığımızı belirtmek istiyoruz. Karanlık gece aydınlığa, kara kış körpe bahara yenilir mutlaka. Biz gelecekten umutluyuz. Kadın gazeteci arkadaşlarımızı da unutmuyoruz ve ‘Sizler de iyi ki varsınız, iyi ki hem meslektaşımız hem yol arkadaşımızsınız’ diyoruz. Kadına şiddetin bir an önce son bulmasını ümit ederek tüm kadınlarımıza huzurlu, mutlu ve özgür bir yaşam diliyoruz.”