Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Türk Sanat Müziği Korosu, unutulmaz bir konsere imza attı. 15 Nisan 1975 yılında kurulan ÇGC’nin 38. Kuruluş yıldönümü kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahne alan ÇGC korosu, “Bahar Konseri’nde misafirlere Türk Sanat Müziği’nden önemli eserler sundu.

Koro Şefi Uğur Türe’nin yönetiminde Sanat Güneşi Zeki Müren’in ölümsüz eserleriyle izleyenlerden büyük alkış alan ÇGC korosu, gazetecilere, yakınlarına ve davetlilere güzel bir bahar akşamı yaşattı.

Programda gazetecileri yalnız bırakmayan Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, koro şefi Türe ve koro üyelerine teşekkür etti. Gazeteci Nural Aktaş’ın sunumuyla gerçekleşen 38. Yıl konserine katılanlara teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise, ÇGC Korosu’nun Türkiye’nin ilk ve tek gazeteciler korosu olduğunu söyledi. Gönüllülerin oluşturduğu koronun Adana’da birçok konsere imza attığını vurgulayan Esendemir, ÇGC’yi bugünlere ulaştıran eski başkanlar Çoban Yurtçu, Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal ile yönetim kurulu üyelerine minnettar olduklarını söyledi.

ÇGC Genel Sekreteri M.Ömer Üney, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özke, gazeteciler, eşleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı konserde Vali Yardımcısı Arslan ve ÇGC Başkanı Esendemir, şef Uğur Türe’ye çiçek sundu. ÇGC Korosu’nun konseri ayakta alkışlandı.