Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi işbirliği ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda ettiği ve naaşının Anıtkabir’e naklediği güne ait gazetelerden oluşan sergi törenle açıldı. Serginin açılış kurdelasını Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ve Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe birlikte kesti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Adana Büyükşehir Belediyesi Fuayesi’nde düzenlenen törendeki konuşmasında, 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı etkinlikleri kapsamında sergiyi gerçekleştirdiklerini söyledi.  Esendemir, gazeteleri çeşitli kaynaklardan temin ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

‘’Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı haberlerinin yer aldığı ve naaşının Anıtkabir’e götürüldüğü 1938 ve 1953 yıllarına ait gazeteleri Kent Konseyi işbirliği ile Adanalıların izlemine sunuyoruz. O günleri yansıtan gazeteleri herkesin görmesini bekliyoruz.’’

Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere bu yurdu bizlere emanet eden herkesi şükranla andıklarını belirten Esendemir, o günlere ait Cumhuriyet, Tan, Ulus, Zafer, Son Posta ve Kurun gazetelerinin başka yerlerde sergilenmesini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de konuşmasında, Ulu Önder’in emanetini devralan bugünkü kuşakların verdikleri sözleri yerine getireceklerine inancının tam olduğunu vurgulayarak, “O’nun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağız” dedi.


Serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal, Kadın Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Semra Sakar, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, çok sayıda Adanalı katıldı. Vatandaşlar, törenin ardından 2 gün açık kalacak olan sergide yeralan gazetelerdeki günün fotoğraf ve haberlerini incelediler.