Adanahabermerkezi.com
Uzun zamandır, hizmet binası ile ilgili yenileme ve günün şartlarına daha uygun hale getirme düşüncesi içinde olan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve yöneticileri, bu konuda somut adım atma durumuna geldi. Yerel Yöneticiler, STK Yöneticileri ile İş dünyasının önde gelen İş İnsanlarıyla uzun süredir görüşme halinde olan ÇGC yönetimi, gazetecilerin daha rahat ortamda mesleklerini icra etmelerine katkı verecek hizmet binasını, dernekten para çıkmadan desteklerle bir bakıma "İMECE" usülü ile yaptırmak için start verdi. ÇGC'deki tüm evrak ve kullanılan eşyalar toplandı ve depoya kaldırılıyor.



ÇAĞDAŞ, ERGONOMİK HİZMET BİNASI VE AİLECE HERKESE AÇIK BİR LOKAL
Mevcut eşyaların korunarak kaldırıldığı ÇGC binasında çağdaş, günün şartlarına uygun ve ergonomik bir hizmet binası yaptırılacak. Herşeyin ayrı ayrı düşünüldüğü hizmet binasında gazetecilerin mesleklerini icra ederken işleyişlerini kolaylaştıracak hizmetlerde ön planda olacak. Ayrıca mevcut lokalin düzenlenmesiyle yeni dönemde ailelerin de gelebileceği bir mekan oluşturulacak.



3-4 AY SONRA BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR
Tamamı İş dünyası, Yerel Yönetimler ve STK'ların destek ve bağışlarıyla yapılacak yenileme çalışmalarının 3-4 ay sonra tamamlanması bekleniyor. Bu arada ÇGC yönetimi, halkın sesi olan Gazetecilerin meslek örgütü olan ÇGC'nin hizmet binası yenileme çalışmasına katkı sağlamak isteyen kurum, kuruluş veya kişilere de kapılarının açık olduğunu belirtti.