Bayramlaşma törenine CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan, belediye bürokratları ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Bayramların dostluk ve barışın sembolü olduğunu kaydeden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, törene katılan protokol üyelerine ve gazetecilere teşekkür etti. Esendemir, “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte  her zamankinden daha fazla  birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu açıktır. Ancak, ülkemizde ağızlarımızın tatlanacağı bir bayrama yine buruk girdik. Her bayram, anaların ağlamayacağı, terör olaylarının son bulacağı günler temenni ederken, terörün tırmandığını görmek yüreklerimizi parçalıyor. Suruç, Ankara, İstanbul patlamalarının ardından devlete meydan okurcasına Atatürk Hava Limanı’na yapılan terör saldırısı yüreklerimizi bir kez daha yaktı. Terörün her türlüsüne, nereden gelirse gelsin karşıyız ve şiddetle kınıyoruz.” dedi. 
CHP Milletvekili Özdiş ise gazetecilerin daha özgür ortamlarda mesleklerini icra etmesi için mücadele verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü de Adana’yı geleceğe sağlıklı bir şekilde taşımak için çalıştıklarını vurguladı.