ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda gazetecinin hazır bulunduğu buluşmaya MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı da katıldı. Gazetecilerin sorunlarını TBMM kürsüsünden anlattığını ancak bununla yetinmeyip kendisine sunulacak geniş kapsamlı dosyayı devletin yetkili organlarına ileteceğini belirten Yılmaz, gazetecilerin bağımsız ve özgür bir ortamda çalışabilmesinin önemine dikkat çekti.

Adana’nın genel sorunlarının çözümü için parti ayrımı gözetmeksizin tüm milletvekillerinin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Daha önceki çağrımı yineliyorum. Bu konuda samimi olunmasını istiyorum. İktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleri olarak aynı masa etrafında toplanabilmeliyiz. Adana’nın meseleleri hepimizin meselesidir” dedi.

Bayramlaşma törenine katılan tüm gazetecilere, Yılmaz ve Kanlı’ya teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise gazetecilerin ellerinden alınan yıpranma hakkının geri verilmesi için tüm milletvekillerinin girişimde bulunmasını istedi. Esendemir, zor şartlar altında halkın haber alma hakkını korumaya çalışan gazetecilerin her olayda günah keçisi ilan edilmesine de karşı çıktı.