Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, bayramların dargınlıkların sona ermesi, dostlukların pekiştirilmesi adına önemli günler olduğunu söyledi.
Kurban Bayramı nedeniyle ÇGC’de bayram töreni düzenlendi. Bayramlaşmaya Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP 22. Dönem Adana Milletvekili Kemal Sağ, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Bayram gününde gazetecileri yalnız bırakmayan Vali, belediye başkanı ve milletvekillerinin yanı sıra konuklara ayrı ayrı teşekkür eden ÇGC Başkanı Esendemir, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimiz Fatoş Gürkan ile Kemal Sağ, bugüne kadar bizi yalnız bırakmadı. Bu önemli günde ÇGC’yi onurlandıran sayın Valimizle birlikte belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin Adana için güzel çalışmalara imza atmasını diliyorum. Adana, her alandaki altyapısıyla çok özel bir kenttir ve gelişime açıktır. Adana, Türkiye’deki imajını tamamen değiştirecek ve güzelliklerle anılacak bir şehirdir. Basın camiası olarak da bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

HÜSEYİN SÖZLÜ: “GÖZYAŞI DİNSİN”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise uzaklarda olanları bir araya getiren, küskünleri barıştıran bir günü idrak etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Sözlü, “Cenab-ı Allah nice bayramlara sağlıkla, mutlulukla girmeyi nasip etsin. Tüm hemşehrilerimizin, gazetecilerin bayramını kutluyorum. Müslümanlar için kan ve gözyaşının olmadığı yeni bayramlar diliyorum” diye konuştu.

FATOŞ GÜRKAN ZOPÇUK: “BASINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk ise basın camiasına iyi bayramlar diledi. Gürkan, “Biz ülke olarak, Adanalı olarak bayram kutlamaları yapıyoruz ancak bir taraftan da komşularımız ve İslam dünyasından birçok ülke çok zor durumda. Kadınlar çocuklarını kurtarabilmek için bizlere, başka ülkelere sığınıyor. Allah onların yardımcısı olsun. Onlara da bayramlar yaşatsın. Basın mensupları, haberleri halka ulaştırmak için yoğun bir çaba sarfediyor. Bizlerin de haberlerine yer veriyor. Basın çalışanlarına ve ailelerine teşekkür ediyor, iyi bayramlar diliyorum” dedi.

VALİ MUSTAFA BÜYÜK: “BİRLİKTELİK ÖNEMLİ”
Son olarak söz alan Adana Valisi Mustafa Büyük de gazetecilerin bayramını kutlayarak, “Özellikle Kurban Bayramı, sevgi, paylaşmak, kavuşmak ve bir araya gelmek için önemli bir gün. Birlik ve beraberlikle hareket edildiği takdirde daha huzurlu ve mutlu günler yaşayacağımıza inanıyorum. Tüm insanların mutlu olduğu bir bayram arzu ediyorum. Vatandaşlarımızın da bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.