ÇGC Başkanı Esendemir, Adana’nın sesini Türkiye’ye duyurmanın, yapılan çalışmaların ve projelerin tanıtımını gerçekleştirmenin çabası içerisinde olduklarını, bu kapsamda Odalar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde hareket ettiklerini söyledi.
Esendemir, ÇGC’nin yeni yönetiminin merkezi ve yerel kuruluşlarla, Çukurova Kalkınma Ajansı, Üniversiteler ile sivil toplum kuruluşları katkılarıyla gündeme taşıdıkları projeleri birer birer uygulamaya koymaya başladıklarını kaydetti.
Adana’nın olumsuz örneklerle Türkiye’nin gündemine taşınmasının sıkıntılarını her kesimin yaşadığını ifade eden Esendemir, ekonomisinden kültürüne, yerel hizmetlerinden turizmine kadar birçok alanda sahip olduğu değerleri tanıtma çabasıyla hareket ettiklerini anlattı.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de ekonomik ve ticari anlamda bölgede yapılan çalışmaların gündeme taşınmasında medya sektörünün önemli bir görev üstlendiğini, bu kapsamda olumsuzluklardan ziyade olumlu gelişmelerin kamuoyuna aktarılmasında son dönemlerde oldukça güzel çalışmalar yapıldığını söyledi.

Menevşe, medya sektöründe, yerel yönetim hizmetlerine alt yapıdan kentin görsel anlamda siluetine de katkıda bulunacak her türlü çalışmanın desteklenmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti.
Menevşe, ÇGC’nin yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek, daha önce olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışacaklarını dile getirdi.
Ziyarete, ATO Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz ile Genel Sekreter Vekili Birol Yarman ve ÇGC Mali Sekreteki Mutlu Mete, ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri Süreyya Uri Aksoy, Sefa Saygıdeğer ve Hüseyin Arat da katıldı.