Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) yönetim kurulu, Paris’te yayınlanan mizah dergisi Charlie Hebdo‘ya yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı ve terörün her türlüsüne karşı olduğunu, olmaya da devam edeceğini duyurdu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇGC yönetim kurulu, saldırının; evrensel değerlerin, hak ve özgürlüklerin savunucusu olan Fransa’da gerçekleştirilmiş olmasından ayrıca büyük üzüntü duyulduğunu belirtti. 12 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili ÇGC yönetim kurulunun yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Son yıllarda dünyanın her yanında gazetecilere, gazete ve dergi bürolarına yönelik saldırıların yoğunlaştığını üzülerek görüyoruz. Charlie Hebdo’ya yönelik saldırı sadece Fransa ve Fransız halkına değil, aynı zamanda demokrasinin temel taşlarının vazgeçilmez unsunlarından  olan ifade ve basın özgürlüğüne karşı da yapılan bir saldırıdır. Bütün terör saldırıları gibi bu saldırıyı da şiddet ve nefretle kınıyoruz. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine, Charlie Hebdo dergisi çalışanlarına ve Fransız vatandaşlarına başsağlığı diliyor, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Terörizmle mücadele ve basın özgürlüğünün savunulmasında Fransa’nın ve tüm ülkelerin ortaya koyacakları mücadelenin yanında yer alacağımızın bilinmesini istiyoruz.”