Yerel Gazete Hakikat İmtiyaz Sahibi Şehmus Baysal, yerel medyanın birlik ve dayanışma içerisinde olması durumunda mesleki saygınlığın artacağını belirterek, “Üzülerek belirtmeliyim ki Adana’da bunu sağlayabilmiş değiliz” dedi. Baysal, özellikle spor haberlerinde amatör kulüp ve okullara sayfalarda daha fazla yer verilmesinin gazete tirajlarını olumlu etkileyeceğine de dikkat çekerek, “Gazete Hakikat olarak bu hususa önem veriyor ve karşılığını gazete satışındaki artış  ile alıyoruz” diye konuştu.        

Medya gezilerini sürdüren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin (ÇGC) bu defaki durağı Gazete Hakikat oldu. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney ve Yönetim Kurulu üyeleri Mutlu Mete ile Basri Baş’ın gerçekleştirdiği ziyarette, mesleki sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.  Başkan Esendemir ve yönetim kuruluna ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden  Gazete Hakikat İmtiyaz Sahibi Şehmus Baysal, “Mesleki dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması, karşılaşılan meselelerin çözüme kavuşturulması için ÇGC’nin gösterdiği çabayı takdir ediyorum. Ayrıca ÇGC başkan ve yönetiminin  bir mesleki kuruluş olarak üyelerinin ve tüm medya çalışanlarının iyi günde de, kötü günde de yanlarında olduğunu, sevinç ve üzüntülerini samimiyetle paylaştıklarını  görüyor, bundan büyük memnuniyet duyuyorum. Her şeyden önce bir insan olarak ÇGC yönetiminin  bu anlayışını  önemsiyor,  aynı şekilde devam etmesini diliyor ve başarılar temenni ediyorum” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında, mesleki sıkıntıların aşılması, karşılaşılan sorunların çözüme kavuşturulması için iyi niyet ve zaman mefhumu gözetmeksizin  çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Esendemir, “Arkadaşlarımızla birlikte gerçekten büyük bir özveri ile özellikle yerel medyanın hak ettiği yere gelmesi için çaba harcıyoruz. Medya gezileri sırasında dile getirilen sorunları ve çözüm önerilerini bir rapor haline getirdik ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na Adana ziyaretlerinde sunduk. Bu raporu ilgili mercilere de gönderiyoruz. Amacımız; güçlü ve saygın medyanın yaratılmasına katkı koymak” diye konuştu.