Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Adana’nın  uzak köylerinde yaşayan ve şehir merkezine hiç uğramamış minik çocuklar için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde kent turu düzenleyecek.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Genel Sekreter M.Ömer Üney, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Akılevi ve Basri Baş, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’a nezaket ziyareti gerçekleştirerek işbirliği çağrısında bulundu.


ÇGC’nin Türkiye’de gazeteci örgütleri arasında 5 kamu yararına çalışan dernekten biri olduğunu vurgulayan Başkan Cafer Esendemir, “ÇGC, Türkiye’de parmakla gösterilen, etkinliği ve işlerliği tartışılmaz bir kurum niteliğindedir. Disiplinli çalışmalarımızla üyelerimizin çıkarları doğrultusunda hareket ederiz. ÇGC, bu kente yapılan olumlu hizmetlerin içerisinde bulunmaktan onur duyar” dedi.


ŞEHİR TURU VE KÜTÜPHANE PROJESİ


ÇGC’nin Adana’nın en ücra köylerinde yaşayan ve şehir merkezini hiç görmemiş ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik bir çalışma yaptığını hatırlatan Cafer Esendemir, “Geçtiğimiz yıllarda çocukların mutlu olması için gerçekleştirdiğimiz çalışmayı bu yıl da yenilemek istiyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak çocuklarımızı tarihi ve kültürel mekanlarla tanıştırmak, sinema ve tiyatro keyfi yaşatmak istiyoruz. Ayrıca ilçelerimize birer kütüphane kazandırmak istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde yapacağımız çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


ÇGC’YE TAM DESTEK


Ziyareti için ÇGC Başkanı Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise ÇGC’ye projelerinden ötürü teşekkür etti. ÇGC ile işbirliği yapmaktan onur duyacaklarını vurgulayan Akpınar, günümüz dünyasında yöneticilerin şeffaf ve kamuya açık hizmet üretmelerinin önemine dikkati çekti.

Okul yöneticilerine verilen konferanslarda dünkü mantıkla bugünkü yapının yönetilemeyeceğini anlattıklarını kaydeden Akpınar, “Biz müşteri memnuniyeti odaklı çalışma yürütmek zorundayız. Hizmet verdiğimiz öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve hizmetlilerimiz, velilerimiz, basın ve kamuoyu memnun olmazsa başarılı olmuş sayılmayız. Müşteri memnuniyetini bir ticari faaliyet olarak değil kamuoyunda olumlu algı ve başarılı eğitim süreci yaşatmaya dönük olarak lanse ediyoruz” dedi.


Günümüz Türkiye’sinde sadece örgün eğitimdeki öğrencilerden değil toplumun da eğitiminden sorumlu olduklarını ifade eden Akpınar, şunları söyledi:
“Biz Adana’da eğitimi ilk üç gündem maddesi içerisinde tutamazsak eğitimde isteğimiz noktaya ulaştırmamız mümkün değil. Okul dışında evde, gazetelerde, televizyonlarda, kamuoyunda eğitim konuşulmuyorsa toplumun eğitimle ilgilenmediği anlamı çıkar. Toplumun bütün kesimlerine yönelik de adımlar atmaya çalışıyoruz. Okulları tek başımıza biz yönetemeyiz, gelin birlikte yönetelim projesine hazırlanıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini okulların yönetimine dahil etmek istiyoruz. Burada maddi bir beklenti olmaksızın öğrencilerimize ve toplumumuza olumlu katkılar sunmasını amaçlayacağız. ÇGC’nin hazırladığı projeler gibi diğer sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, hayırseverler ve iş adamları da yönetime dahil olursa başarılı olacağımıza inanıyorum.”