Milliyet Gazetesi’ni ziyaret ederek Adana Bölge Müdürü Ahmet Yaman, Teknik Sorumlu Mustafa Akköse, İdari Sorumlu Muharrem Geven ve muhabir Mine Bekiroğlu ile görüşen ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu, basın kuruluşları arasında sağlıklı diyalog ve güçbirliği bulunmasının önemine işaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı ÇGC Başkanı Esendemir ve yönetim kuruluna teşekkür eden Milliyet Gazetesi Adana Bölge Müdürü Ahmet Yaman, yerel basının yayıncılık yaparken yasal haklarını kullanması durumunda, bazı elemanlarının giderlerinin devlet tarafından karşılanabileceğini söyledi. Yaman, “Bu konuda mevzuat iyice incelenmeli. Gaziantep’te yerel medyada bu yönde çalışmalar yapıldığını, bazı maddi külfetlerin böylece hafifletildiğini biliyorum. Bunun için Basın İlan Kurumu ve diğer ilgili mercilerle görüşülmesinin yararlı olacağını düşünüyorum” dedi. Yaman, ÇGC tarafından düzenli bir gazete çıkarılmasının hem nitelik, hem de cemiyet giderlerinin karşılanabilmesi bakımından yararlı olabileceğini sözlerine ekledi.

ÇGC Başkanı Esendemir, “Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına dernek statüsü”nde bulunan cemiyetin günlük bir gazete yayınlama hakkına sahip olduğunu ancak, yerel basının ilan-reklam gelirine olumsuz etki yapmamak için şimdilik bunu düşünmediklerini ifade etti. Esendemir, Yaman ve Milliyet çalışanlarına başarı temennisinde bulundu.