10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

 

VALİ HÜSEYİN AVNİ COŞ:

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, basının çok önemli bir görevi yerine getirdiğine işaret ederek, “Halkın aydınlatılmasında, kamuoyu oluşumunda, objektif ve tarafsız yaklaşımıyla önemli bir hizmet sergilemektedir” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “10 Ocak 212 sayılı yasanın kanunlaşmasının 53.yıldönümü. Yasayla sağlanan haklarımız bugün yok ama gönül ister ki; bu haklarımız tekrar geri verilsin, eski haklarımıza kavuşalım. Daha rahat ve özgür çalışalım. Çalışan Gazeteciler Günü’nde sayın valimiz ziyaret ettiler. Teşekkür ediyoruz. İnşaallah bundan sonraki yıllar daha güzel gazeteciler günü kutlarız” diye konuştu.

Vali Hüseyin Avni Coş, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’mizin bütün mensuplarını ve onların şahsında bölgede, Türkiye’de hizmet eden bütün basın emekçilerinin  bu önemli gününü tebrik ediyoruz” diyerek, şöyle devam etti:

“Büyük Atatürk, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ diyor. Gazeteci arkadaşlarımız arasında da işini en iyi şekilde yapmak için, sıkıntıya uğrayan, zora - dara düşen geçtiğimiz gün Milliyet Gazetesi’nin muhabiri Suriye’de bir müddet hürriyeti tahdit edildi, can güvenliği tehlikeye düştü. Çok şükür devletimiz sayesinde kurtarıldı. Memnuniyet duyduk. Böyle hayati tehlikelerle de karşılaşılabilen mesleğin mensupları,kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyunu her alanda aydınlatabilmek için zor şartlarda görev yapmaktadırlar. Biz de kamuoyu olarak bütün millet olarak, mesleğin bütün mensuplarının bağımsız, mesleğin hukuk ve ahlak kurallarına göre örnek bir şekilde yapılması için gayret ve mesai sarf edenlere bugün vesilesiyle toplum olarak teşekkür ediyoruz.”

 

BAŞKANVEKİLİ ALDIRMAZ:

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı ziyarette, basın çalışanlarının gününü kutladı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e günün anısına bir saat takdim eden Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Gazeteciler bizim yol arkadaşlarımızdır. Hizmetlerimizi halka, komuoyuna onlar sayesinde duyuruyoruz ve halkımızın sorunlarını öğrenmemiz açısından da bize destek oluyorlar” dedi.

Gazetecilerin zor şartlar altında önemli bir toplumsal hizmet verdiğini söyleyen Aldırmaz, şunları kaydetti:

“Gazetecilerin, medya mensuplarının objektif haber yapma görevlerini yerine getirebilmesi, bir toplumun çağdaşlığının, özgürlüğünün ve demokrasi seviyesinin de göstergesidir. Basın mensuplarının işlerini daha iyi yapabilmesi için özlük haklarının düzeltilmesi, çalışma koşularının iyileştirilmesi önem taşımaktadır."

 

AK PARTİ ADAYI TORUN:

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Torun, basın çalışanlarının gününü kutlayarak, “Basın çalışanları çok zor şartlarda görev yapmaktadır. Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Torun, “Toplumun haber alma özgürlüğü adına üstlendikleri görevi başarıyla yerine getiren, toplumsal barış, huzur ve güvenin sağlanmasına önemli katkılar koyan, yazılı, görsel ve işitsel medyamızın tüm mensuplarının, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, basın mensuplarımızın çalışma şartlarının, günümüz ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesi temennisiyle, sağlık ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SÖZLÜ:

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, çok zor şartlar altında mesleğini yapmakta olan gazetecilerin, büyük bir baskı altında olduğuna değindi.

Sözlü, “Özverili bir şekilde mesai mefhumu gözetmeksizin haber peşinde koşan, halkın bilgilendirilmesinde, gerçeklerin ortaya çıkarılmasında büyük bir çaba sarfeden basın çalışanlarının bu gününü kutluyorum. Başta ekonomik olmak üzere özlük haklarının da korunması için yetkililere çok önemli görevler düşüyor. Başta Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere tüm basın çalışanlarının, böylesine kutsal bir görevi ifa etmelerinden dolayı kutluyorum” dedi.

 

GENÇLİK HİZMETLERİ İL SPOR MÜDÜRÜ HADİ:

Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi de yaptığı konuşmada, “Gazetecilik gerçekten zor, meşakkatli ve özveri gerektiren bir meslek. 30 yıldır değişik illerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaptım. Her gittiğim ilde spor medyasını önemsedim ve yakın ilişkilerde bulundum. Aynı çalışmayı 8 yıldır görev yaptığım Adana’da da sürdürüyorum. Özellikle sporun gelişmesi, yaygınlaşmasında medyanın  önemini yakından bilmekteyim. Mesai kavramı düşünmeden özveriyle görev yapan gazetecilerin kente ve ülkeye katkılarını asla inkar edemeyiz. Kamu görevi yapan gazetecilerin dayanışma gününü kutluyorum” dedi.

CHP ÇUKUROVA İLÇE BAŞKANI BİÇER:

CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer de yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’i makamında ziyaret etti. Biçer, basın çalışanlarının her geçen gün çalışma şartlarının giderek kötüleştiğini, mevcut iktidarın baskısı altında yaşam mücadelesi verdiğini belirterek şöyle devam etti:

“Bu iktidar döneminde onlarca gazeteci yazdıklarından ve çizdikleri karikatürlerden dolayı cezaevlerine atıldı. Bir çoğu iktidarın hoşuna gitmeyen yazıları nedeniyle işsiz kaldı. Tüm gazetecilerin daha özgür şartlarda görev yapabilmeleri en büyük temennimizdir. Bu vesileyle basın emekçilerinn bu gününü kutluyorum.”